Food

Balsamico di Modena

image001mgBestaat er een lekker leven zonder Balsamico di Modena? Die mysterieuze stroperige substantie, zo lekker in salades, gedruppeld over vlees en gevogelte, over aardbeien en ijs, geeft ook risotto, stoofschotels en lenteocktails een pittig zoet-zuurtje. Azijnkenners en zij die dat willen worden, kunnen nu enkele verrukkelijke kwaliteiten van Aceto Balsamico di Modena leren kennen, plus natuurlijk de Balsamico Tradizionale. Die kost een euro per drupje maar dan piest er ook wel een engeltje over je tong.

Saba
Saba (ca. € 17,95) is gemaakt van 100 {38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} pure, ingekookte druivenmost die vier jaar heeft gerijpt. Stroperig en fruitig met hints van druiven, pruimen en rozijnen. Perfect als natuurlijke zoetstof voor marinades, vlees en toetjes.

Moederdagcadeau
Wat dacht je van de Balsamico Condiment (ca € 9,95), gemaakt van Trebbiano- en Lambrusco-druivenmost en gevat in een Italiaanse hartvormige fles? Da’s pas een leuk Moederdagcadeau! Vijf jaar gerijpt met een mooie, gebalanceerde, zoetzure smaak. Heerlijk bij gemengde salade, rauwe of gekookte groenten, geroosterd, gegrild of gekookt vlees, ei en over meloen met ham.

Sjalot of saffraan?
De Leonoardi Balsamico Bianco (ca. € 12,95) is er met sjalot- of saffraannuances. Lekker om mee te marineren of te sprenkelen over vlees of vis. De Mussini Balsamico (ca. € 12,95) bevat aromas van truffel, bessen of bloedsinaasappel. Om extra smaak toe te voegen aan salades, marinades en gerechten.

Eigen classificatie
Oil & Vinegar heeft haar rijke Balsamico-assortiment een eigen classificatie gegeven. De kwaliteit loopt op van Red label tot Gold label (de oudste). 25 Jaar oud is de Aceto Balsamico Tradizionale Extra Vecchio, waarvan er maar maximaal honderd flesjes per jaar naar Nederland komen. Info: www.oilvinegar.com.

 

Balsamicotips:
* Marineer aardbeien in balsamico voor een aperitief met vodka en soda
* Balsamico is lekker als pure dip bij Parmezaanse kaas
* Voeg een lepel balsamico toe aan een stoofpot van tonijn met kappertjes
* Stoof rundvlees in Balsamico en donker bier
* Lekker om stukjes fruit in te marineren

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress