Food Travel

De beste cacao en het palmhart

palmhart1De beste cacao en het palmhart, twee grootheden in de opkomende Ecuadoriaanse keuken. Deze twee bijzondere en heerlijke producten behoren tot het culinaire erfgoed van Ecuador. De cacao uit dit prachtige Zuid-Amerikaanse land valt zelfs geregeld in de prijzen!
palmhart2
Palmharten zijn jonge scheuten van palmbomen.  Bovenaan de stam vind je de kroon van bladeren en op de top daarvan vind je een jonge scheut, het palmhart. In Nederland zijn palmharten voorgekookt en ingeblikt te koop bij de delicatessenwinkel of de beter gesorteerde supermarkt. Palmharten staan bekend als een delicatesse en zijn romig van smaak. Soms worden palmharten ingelegd op water met Spaanse peper, dille en knoflook.
palmhart3
Cacao
Cacao uit Ecaduor staat wereldwijd bekend om zijn diversiteit in aroma en smaak en wordt geroemd door experts. De geografische factoren van verschillende regio’s in Ecuador zorgen voor specifieke geuren en smaken die je nergens anders tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan bloemige en fruitige smaken. De productie vindt voornamelijk plaats in de provincies Esmeraldas, Manabi, Los Rios, Guayas, Pichincha, Napo en Sucumbios. De cacao wordt onder andere verwerkt tot poeder, pasta, boter en chocolade.
Palmitomg
Delicatessen
De chocoladerepen zijn niet voor niets prijswinnende delicatessen. Tijdens de International Chocolate Awards in 2014 vielen diverse repen uit Ecuador in de prijzen. De nominaties voor 2015 zijn al bekend en ook hier is Ecuador goed vertegenwoordigd. Het bedrijf Pacari wordt veel geprezen. De biologische chocoladerepen van dit merk worden van begin tot het einde in Ecuador geproduceerd, 100% Ecudoriaans dus. Info: www.proecuador.gob.ec/en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress