Bites & Booze Cocktails & more

Dirty Chai: blend van koffie en thee

Dirty-Chai-ice-tea-marcelinekeIk had er al vaker over gehoord, maar onlangs heb ik zelf dan ook de proef op de som genomen en Dirty Chai geprobeerd. In Londen is het al hot en nu komt de trend blijkbaar naar Nederland overwaaien: mengen van koffie en thee (coftea).

 

 

Koffie en thee zijn yin en yang. Sommigen drinken dagelijks een paar koppen thee, anderen kunnen niet zonder een kop koffie. Dirty Chai is een fantastisch samenspel van het natuurlijke van thee en de kick van een lekkere kop koffie. De ondertonen zijn kardemom, kaneel en zwarte peper.

 

Naturel

Ik vind ‘m zelf het lekkerst ‘au naturel’ maar je kunt ook een scheut (plantaardige) melk of wat honing, suiker of een andere zoetstof toevoegen. En gekoeld met een schijfje citroen is deze Chai een lekker alternatief voor ice tea.

Dirty-Chai-met-een-scheut-melk-marcelineke

Chai-range

Je kunt trouwens kiezen uit een heel nieuw Chai-gamma van Celestial Seasons. Zo zijn er ook nog India Spice Chai, Coconut Thai Chai en Decaf India Spice Chai. De verpakking is volledig biologisch afbreekbaar, de thee is 100{38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} natuurlijk en de ingrediënten zijn van de beste kwaliteit, afkomstig uit duurzame landbouw. Bovendien zijn er geen kunstmatige geur-, kleur- of bewaarstoffen aan toegevoegd.

 

Pure filosofie

Het verhaal rondom deze thee is ook nog leuk om even te lezen. In 1969 ontdekten de negentienjarige Mo Siegel en zijn vriend Wyck Hay dat de bossen rondom Boulder in Colorado vol staan met verse kruiden. Samen met vrienden en echtgenotes plukten ze de kruiden en maakten een partij van hun allereerste kruidentheemelange, verpakt in handgenaaide katoenen zakjes. Vanuit een oude schuur breidden ze hun merk verder uit en bieden ze een thee voor elk moment van de dag.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress