Cocktails & more Food

Festival voor de Echte Smaak            

Foto-KunsthalKOOKTmgKunsthalKOOKT is terug, en hoe! In deze jubileumeditie van het Festival voor de Echte Smaak toont de Kunsthal een ‘verse’ generatie producenten die overloopt van idealisme als het gaat om goede en gezonde voeding. Er wordt volop gekookt en het publiek kan de beste producten proeven van gepassioneerde standhouders die geen enkele concessie doen aan de Echte Smaak. Bezoekers maken kennis met andere foodfestivals in de stad en… dit jaar wordt er ook gekweekt!

KunsthalKOOKT vraagt sinds haar eerste editie in 2004 aandacht voor een duurzame en gezonde eetcultuur en is hiermee de ‘moeder’ van alle eerlijk eten-festivals van Nederland. Op 19, 20 en 21 juni wordt het verhaal achter goed voedsel nog verder uitgediept.

Grootste overdekte streekproductenmarkt
Kloppend hart van KunsthalKOOKT is de grootste overdekte streekproductenmarkt van Nederland. In deze ‘Markthal’ bieden circa negentig veelal kleinschalig werkende ondernemers hun waren aan. Van brood dat de tijd heeft gekregen om te rijzen en fruit dat heeft mogen rijpen tot groente die direct van het land komt. Maar ook de natuurgetrouw gekweekte slakken van Slow Escargots, het indrukwekkende biologische kruidenassortiment van Ecoville, de nieuwste Ark van de Smaak producten van Slow Food en Rotterdamse koffie, bier en zwammen. Om mee naar huis te nemen of in festivalsfeer op te eten. Wat heet: KunsthalKOOKT biedt dit jaar ook een podium aan andere eetfestivals die de stad rijk is, zoals Rotterdamse Oogst, Rotterdamse Kost, Rauwkost en het multiculturele Rotterdamse Eetplein Djemaa el Fna.

Het Kooktheater
In het Kooktheater kun je drie dagen lang je licht opsteken, onder meer door te luisteren en te kijken naar koks en te proeven van de allerbeste ingrediënten waar zij de hand op weten te leggen – omdat goed eten beter smaakt. De Wijkkeuken van Zuid vertelt het verhaal achter de iftar-maaltijden van de Ramadan en aan het woord zijn onder meer Jan Kruijsse, de enige ‘wilde’ zeewiersnijder van Nederland, en de chefs van het 100{38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} duurzame restaurant ‘Aan Zee’ in de duinen van Oostvoorne. Ook het Internationale Jaar van de Bodem wordt belicht. Kwekers vertellen over het belang van een gezonde bodem, het fundament van ons bestaan. Biologisch kweker Dieneke Klompe, ‘groene hofleverancier’ van sterrenkoks als Sergio Herman en bekend van het tv programma Van Hollandse Bodem, richt de schijnwerpers op eetbare bloemen en bijzondere kruiden.
KunsthalKOOKTenKweekt2015mg
Tomatenfabriek
De Kunsthal brengt de vijfde editie van KunsthalKOOKT naar ‘the next level’ en breidt het festival uit met de wonderlijke tentoonstelling De Tomatenfabriek. De bezoeker wordt op een vrolijke manier ondergedompeld in alles wat met de tomaat te maken heeft. Ook wie nog niet besmet is met het ‘moestuinvirus’ wordt uitgedaagd zelf te ontdekken hoe tomaten groeien en wat je ermee kunt maken. Door middel van een interactief parcours volg je het hele kweekproces van zaadje tot plant, kun je tomaten verzorgen en maak je van je oogst zelfgemaakte tomatensoep of ketchup zonder suiker. Inclusief etiket voor op de verpakking. Tot slot wordt de smaak van de fijnproever getest tijdens het blind proeven van de meest uiteenlopende soorten tomaat. Wie wil er niet voor één dag boer, kok en directeur zijn van De Tomatenfabriek? Volg vanaf half april via www.facebook.com/kunsthal het ‘zaaien’ voor KunsthalKOOKT & Kweekt. De Tomatenfabriek is de hele zomer t/m zondag 6 september te zien en vooral te doen (vanaf dinsdag 23 juni regulier tarief). Info: www.rotterdamfestivals.nl.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress