Bites & Booze Books Cookbooks Food

‘Fish Tales Bart’ schrijft AH-kookboek

schermafbeelding-2015-11-24-om-125426-marcelinekeVisexpert en voorvechter voor duurzaam gevangen vis Bart van Olphen heeft voor Albert Heijn een nieuw viskookboek geschreven. Vis is immers lekker, vis is gezond, maar veel mensen vinden het bereiden van vis ingewikkeld. Bart, ook bekend als viskok op het YouTube kanaal van Jamie Oliver, laat zien dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Daarbij is het wel belangrijk om een duurzame keuze te maken zodat niet alleen wij maar ook volgende generaties later kunnen blijven genieten van een lekker stukje vis.
001gevulde-aardappel-met-eiersalade-warmgerookte-zalmdsc_6809-marceilneke
Viskookboek
Het Albert Heijn Viskookboek is een compleet naslagwerk voor de visliefhebber en telt maar liefst 176 pagina’s. Het boek begint met een overzicht van de verschillende vissoorten en de bijbehorende kenmerken. Duurzaamheid speelt hierbij een grote rol. Vervolgens laat Bart zien dat vis klaarmaken helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn door je in woord en beeld door de belangrijkste visbereidingstechnieken heen te loodsen. Het grootste deel van het boek bestaat uit heerlijke recepten met prachtige fotografie die helder zijn onderverdeeld per vissoort. Tot slot eindigt het boek met een reeks korte recepten van de meest gangbare sauzen voor bij je vis.
001shakshukadsc_0420-marcelineke
Duurzame visserij
Bart van Olphen zet zich al jaren in voor duurzame visserij. Na zijn eerste kookboek Fish Tales, waarvoor hij een Gourmand Best Cookbook of the World Award voor ontving, schreef hij Het Nederlands Viskookboek (geprezen met een Gouden Tulp), de Visbijbel en de bestseller Koken met Vis uit Blik. Eind februari 2016 zal Bart’s nieuwe boek uitkomen dat hij samen maakte met de beroemde fotograaf David Loftus. Bart is medeoprichter van het merk Fish Tales waarmee hij het verhaal van de vissers onder de aandacht wil brengen. Daarnaast is Bart bekend van Bart’s Fish Tales als kortste kookshow van de wereld op Instagram en voor zijn samenwerking met Jamie Oliver voor Jamie’s Food Tube kanaal op YouTube.
het-ah-vis-kookboek-omslag-rgb-marcelineke
Het boek is nu november verkrijgbaar bij de winkels van Albert Heijn en online bij ah.nl en bol.com. Maar ook zal het boek onder andere bij boekhandel Scheltema en De Kookboekhandel in Amsterdam te koop zijn.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by: Wordpress