Bites & Booze Books Cocktails & more Cookbooks Food Recipes

Handige boekenserie Wat je Als ? Moet Weten

2133Uitgeverij Karakter heeft een fijne, handige serie: Wat Je Als ? Moet Weten. Denk aan Wat Je Als Gastrvrouw Moet Weten, of Wat Je Als Kok Moet Weten. Op mijn bureau belandden de varianten Wat Je Als Student Over Eten Moet Weten en Wat Je Als Whiskyliefhebber Moet Weten.

In mijn eigen studententijd waren we nog niet zo met gezond eten bezig, maar de huidige student wordt verondersteld een aardig potje te kunnen koken. Met kant-en-klaarmaaltijden en pizza’s kom je er niet meer. Met het boek Wat Je Als Student Over Eten Moet Weten kom je daarentegen wel een heel eind. Of je nu beginnend of ervaren kok bent.

Student
Wat Je Als Student Over Eten Moet Weten geeft antwoord op bijna 500 culinaire vragen. Basisdilemma’s waar een beginnende kok voor komt te staan, komen aan bod. Maar ook de meer ervaren kok kan zijn of haar techniek ermee perfectioneren. Te beginnen met, natuurlijk, simpele vraagstukken zoals: Hoe bak ik een ei? Of: Hoe maak ik een bouillon? Tot meer gespecialiseerde als: Hoe bereid ik een artisjok of hoe fileer ik een vis?

De full colour foto’s laten je stap-voor-stap zien hoe je te werk dient te gaan. En natuurlijk krijg je veel tips & tricks.

2129Whiskyliefhebber

In Wat Je Als Whiskyliefhebber Moet Weten neemt Hans Offringa je mee in de wereld van de whisky. Met ruim 365 wetenswaardigheden geeft hij informatie over whisky voor zowel de beginnende whiskyliefhebber als voor de ervaren liefhebber.

Hoe wordt whisky gemaakt? Hoe rijpt whisky? Welke verschillende soorten whisky bestaan er? Hoe lees ik een etiket? Hoe proef je een whisky? Hoe beleg ik in whisky? Wat zijn de trends in diverse landen?

Het boek sluit af met een uitgebreid overzicht van alle whiskyorganisaties en belangenverenigingen, en een register van alle van whiskydistilleerderijen in de Big Five (Schotland, Ierland, Japan, Canada en de Verenigde Staten). Wat Je Als Whiskyliefhebber Moet Weten is een duidelijk en vooral een begrijpelijke introductie in de complexe wereld van de whisky.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by: Wordpress