Bites & Booze Books Cookbooks Food Recipes

Inspiralized: swingende sliertjes

inspiralized-3d-1-copy-marcelinekeWie zegt dat groenten en fruit saai zijn, heeft nog nooit van de spiralizer of spiraalsnijder gehoord. In een handomdraai maak je van courgettes swingende sliertjes, van rode bieten fleurige schijfjes en van appels heerlijke kringeltjes. In het boek Inspiralized laat spiralizerexpert Ali Maffucci zien hoe het moet.

 

In meer dan tachtig recepten – ontbijt, snack, soep, lunch, hoofdgerecht tot en met dessert – kun je nu los met de spiralizer. Dus pak die spiraalsnijder uit de hoek van de kast en gebruik ‘m waar-ie voor is bedoeld: spiraaltjes snijden!

 

Bijgaand alvast wat inspiratie met het recept voor Appels met geschaafde asperges, gorgonzola en pecannoten

recept-inspiralized-marcelineke

Ingrediënten

Voor de dressing: * 1 el honing, * 1 el olijflolie, * 1 el rodewijnazijn, * 1 tl dijonmosterd, * 1 el water, * 1 el gesnipperde sjalot, * zout en peper.
Voor de salade: * 10 grote groene asperges (harde onderkant verwijderd), * 50 g waterkers, * 35 g pecannoten (grof gehakt), * 1 appel, gespiraliseerd met Mes C, * 30 g gorgonzola, verkruimeld.

 Bereiden: * Bereid de dressing * klop de ingredienten in een middelgrote kom door elkaar, * proef en breng naar behoefte op smaak, * Maak de salade: *snijd de asperges met een dunschiller in linten, * meng de asperges, de waterkers, de pecannoten en de appelnoedels in een grote kom, * besprenkel met de vinaigrette, schep alles door elkaar en bestrooi met gorgonzola.

 

Tip: Voor voor extra eiwitten dunne plakjes biefstuk, kip of quinoa toe.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress