Bites & Booze Food Living a green life Make your home your own

Leerzame proefjes voor je moestuin

adembenemende-pepermunt-compleet-startpakket-voor-het-kweken-van-pepermunt-marcelinekeWat gebeurt er als een plant teveel of te weinig water krijgt? Heeft de temperatuur invloed op ontkiemen? En waarom hebben planten licht nodig? Ontdek wat planten nodig hebben om te groeien met de serie Zoek het Uit van Rauwdouwers, met leerzame proefjes voor je moestuin. Een reeks experimenten voor een reuze opbrengst!
aziatische-taug-marcelineke
Kinderen vanaf acht jaar gaan zelf aan de slag met de proefjes met biologische zaden en leren wat planten nodig hebben om te groeien. Ze bestuderen een omgevingsfactor en houden de ontwikkeling van de planten bij. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag experimenteren. De ervaring die ze daarbij opdoen, maakt meer indruk dan duizend instructies. En die indruk blijft ze bij. Dat is de Rauwdouwers filosofie.
moesttuin-pakketten-van-rauwdouwers-marcelineke
Laagdrempelig
Ieder experiment richt zich op één factor die van invloed is op het groeien van planten. Daarmee is het laagdrempelig, duidelijk en vooral erg leuk voor de kinderen om zelf te doen. De experimenten (ca. € 2,45) hebben beeldende namen als Koele Kiem en Dronken Boon gekregen. Je kunt ze gewoon het hele jaar door binnen uitvoeren en je hebt er geen moestuin voor nodig.
ontdek-wat-planten-nodig-hebben-om-te-groeien-met-de-serie-zoek-het-uit-van-rauwdouwer-1-marcelineke
Uitkomst voorspellen
De kleine onderzoekers voorspellen aan het begin van het proefje het resultaat. Wat gaat er gebeuren? Het is heel interessant om te zien hoe planten zich gedragen als het bijvoorbeeld heel koud of heel donker is. De uitkomsten van de proefjes zijn net weer even anders dan je verwacht. Via www.rauwdouwers.nl krijg je de uitleg over het experiment.
flexibele-plantentas-marcelineke
Moestijnpakketten
Rauwdouwers richt zich op kinderen die beginnen met moestuinieren en heeft een serie van meer dan twintig moestuinpakketten (ca. € 7,95) ontwikkeld. Met deze pakketten leren kinderen zelfstandig moestuinieren en snappen ze waar hun eten vandaan komt. Ieder pakket is overzichtelijk gericht op één groente.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress