Dance DjMag.nl Home Interviews: Who is the person behind the DJ? My First Gig: DJs from all over the globe telling the story of their first gig Portfolio

My First Gig DJ/producer Fraulein Z

FRAULEINZ-CROWD-ORANGEFraulein Z weet weinig meer van haar eerste gig. Het was in ieder geval in een vleesfabriek. “Ik was vanwege pittige platenkeuze afsluiter van de nacht.”

“In 2006 ben ik samen met TanzMan Herr Zimmerman een eigen club begonnen in een oude vleesfabriek. We hadden een eigen programmering. Mijn eerste gig was ook ergens in die beginperiode van de wekelijkse Herr Zimmerman. Om heel eerlijk te zijn, kan ik me mijn eerste gig nauwelijks herinneren. Niet omdat ik dronken of onder invloed van het een of ander was, maar puur omdat het een hectische tijd was. Ook had ik geen tijd om zenuwachtig te zijn, omdat ik naast het draaien zoveel andere dingen aan mijn hoofd had. Ik had het gigantisch druk met het reilen en zeilen van de clubnacht en ik sprong tevens bij als er bijvoorbeeld een kassa- of barprobleem was. We zijn onze club begonnen met een eigen en vernieuwende visie qua sound en unieke samenstelling van het publiek. Het was leuk om te zien dat onze sound aansloeg en vanaf toen al snel als ‘de Herr Zimmerman sound’ werd bestempeld. Tijd om een set voor te bereiden, had ik niet; ik keek naar het publiek om te bepalen welke kant ik met mijn muziek uit moest, natuurlijk wel binnen mijn repertoire. Dit doe ik eigenlijk nog steeds. Mijn doel is om mensen van begin tot einde van mijn set te laten dansen en dat gebeurt dan ook. Ik heb in die tijd met diverse grote en vooruitstrevende internationale artiesten gedraaid zoals DJ Hell, Dr. Lektoluv, The Hacker, David Carretta, Adriano Canzian en de toen nog onbekende Gesaffelstein. Al snel werd duidelijk dat ik met mijn pittige platenkeuze (ik draaide toen nog uitsluitend met vinyl) het best tot mijn recht kwam als afsluiter van de nacht. Sinds wij in 2009 van vaste naar maandelijkse party’s in de Factory 010 club zijn overgestapt, heb ik bijna alle clubnachten afgesloten. TanzMan opent elke nacht en tussen ons in staat altijd een internationale gastartiest. (Inter)nationaal heb ik op leuke plekken gedraaid en de nachten afgesloten :-) zoals in Flex in Wenen, het Italiaanse Electrode Festival in Rome en de Platonic Love electro clubnacht in Sicilië. Op Dance Valley en het Rotterdamse Music Republic hebben we een eigen Herr Zimmerman tent gehad. Deze zomer draai ik samen met Anthony Rother en Arnaud Rebotini op het Italiaanse Free Field Festival aan een meer midden in het bos net onder Rome.”

Bijgaand de nieuwste track van Fraulein Z –  ‘Zug nach Herr Zimmerman’.  Deze wordt deze zomer gereleased, met remixen door o.a. Angy Kore (IT) en The Horrorist (USA).
music-icon

www.FrauleinZ.com
www.soundcloud.com/Fraulein-z 
https://www.facebook.com/FrauleinZ 
www.soundcloud.com/HerrZimmerman 
www.HerrZimmerman.eu

Tekst Marceline Geelen
Foto Fotografie Jeff Lanet, FR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress