Dance DjMag.nl Home Interviews: Who is the person behind the DJ? My First Gig: DJs from all over the globe telling the story of their first gig

My First Gig Martijn van Langen aka DJ Baba

baba nu_0

Dj Baba aka Martijn van Langen: “Mijn eerste echte gig was een cadeau van Spider Willem”

“Het dj- en houseavontuur begon bij mij met Radio 100 luisteren, naar Grooveyard, het programma waarin dj Dano zijn nieuwe platen liet horen. Ook kon je er kaarten winnen voor feesten als Multigroove. Ik was meteen fan van Dano. Op mijn middelbare school zat een grote schare fans met wie ik elke keer na de uitzending tapes uitwisselde om maar niets te hoeven missen van al die vette tunes en mixen. Tijdens een verjaardag bij vrienden werd ik aangestoken door het dj-virus. Niemand hield zich met muziek bezig en ik ben toen met cd’s aan de gang gegaan. Door verschillende mensen werd mij verteld dat ik daar verder mee moest gaan. Vanaf toen ben ik platen gaan kopen en oefende ik overal waar ik maar kon. Uiteindelijk had ik mijn eigen draaitafels en apparatuur. Mijn neef Senja stelde mij vervolgens voor aan Spider Willem, die destijds iemand voor de decoratie zocht. Omdat ik ook veel tekende, leek dat me een mooie uitdaging. Spider leerde mij wat een goede organisator moet doen om een evenement te organiseren.

 

Mushroomfeest

Baba toen_0Mijn eerste echte gig was een cadeau van Spider Willem voor mijn verjaardag. Ik kreeg mijn eigen zaaltje tijdens een Mushroomfeest in de Hemkade in Zaandam. Uiteraard was ik erg zenuwachtig en was dagelijks aan het oefenen. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en ik heb een een superverjaardag gehad! Willem heeft mij nog vaker laten draaien op andere evenementen zoals Erotic Vibes en I love Trance. Na mijn eerste optreden voor Spider Willem in de Hemkade48 ben ik mij zekerder gaan voelen achter de draaitafels. Dankzij alle artiesten met wie ik heb opgetreden, heb ik geleerd hoe de apparatuur werkt en hoe je omgaat met feedback vanuit het publiek. William Jordens werd mijn manager en is een goede vriend geworden. Dankzij hem heb ik mijn eerste buitenlandse boeking gekregen in Oostenrijk; ook regelde hij optredens in heel Nederland. Ik heb les gegeven op zijn DJ School en ben lid van zijn Point44 label dat op dit moment druk bezig is met nieuwe ontwikkelingen. Als ik samen met een collega een set draai, bereid ik deze liever samen voor zodat je elkaar beter kunt aanvoelen en je weet welke tracks op elkaar aansluiten. Voor elk evenement loop ik mijn digitale tracks door en als ik met platen draai, zet ik ze op volgorde in mijn koffer zodat ik niet voor verassingen kom te staan. Mijn muziek is mijn passie en ik voel me altijd bevoorrecht als ik deze mag laten horen op een evenement. Zolang ik er plezier in heb, ga ik door en ben ik niet stoppen!

 

music-icon

Soundcloud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress