Travel

New Year’s Eve in NYC

nycSpectaculaire evenementen overal. Vier New year’s eve in NYC!
2015 komt steeds dichterbij! En wat is een betere plek om het nieuwe jaar in te luiden dan in New York? Van de jaarlijkse Ball Drop op Times Square en andere feestelijkheden in heel Manhattan tot de evenementen in the Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. New York viert het nieuwe jaar in alle vijf de wijken van de stad! Een van de meest iconische evenementen tijdens New Year’s Eve is de spectaculaire Ball Drop op Times Square. De bal van deze 108 jaar oude traditie wordt aangedreven door 32.256 Philips LED-lampjes in meer dan 16 miljoen kleuren.

 

Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve

Deze memorabele avond op Times Square begint al om 20:00 uur met het jaarlijkse Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve. Om klokslag middernacht is de New Year’s Eve Wishing Wall, waarbij Times Square wordt bedekt met confetti met daarop duizenden wensen van mensen uit de hele wereld.
Maar naast de welbekende evenementen op Times Square zijn er nog tal van andere spectaculaire evenementen en activiteiten tijdens en na Oud & Nieuw in de vijf verschillende wijken van New York City. Speciaal voor het hele gezin neemt Thomas de stoomlocomotief kinderen en ouders mee op een gezellig sing-along avontuur waarbij ze Thomas kunnen helpen met het versieren van het station. Geniet van het mooiste vuurwerk tijdens oudejaarsavond in het Prospect Park in Brooklyn. Dit gratis evenement is inclusief warme drankjes en allerlei entertainment.

 

Elton John in het Barclays Centre

Toch liever binnen met Oud & Nieuw? Kom dan naar het optreden van Elton John in het Barclays Centre. Op 1 januari kun je een duik nemen op Coney Island tijdens het jaarlijkse Polar Bear Club New Year’s Day Swim. En als je zin hebt in een groot feest met een geweldig uitzicht kun je op 31 december één van de Circle Line Sightseeing Cruises bijwonen in Manhattan. In het Lincoln Centre vindt dit jaar voor de derde keer het dansfeest Ring in the Swing plaats met live jazz muziek, champagne en een diner. Voor de mensen die graag sportief het nieuwe jaar in gaan is er ook een hardloopwedstrijd op oudejaarsavond.

Houd je van dance muziek? Kom dan naar Madison Square Garden voor een spectaculair dance concert met onder andere Diplo en Skrillex. Het Resorts World Casino in Queens host op 31 december een spectaculair nieuwjaarsfeest met een Hollywoodthema op de allergrootste dansvloer van Queens. Trek je mooiste jurk uit de kast voor het New Year’s Eve Gala van het Hilton Garden Inn’s Nicotra’s Ballroom. Lekker eten op oudejaarsavond? Ga dan naar Angelina’s Ristorante en geniet van heerlijke moderne en innovatieve Italiaanse gerechten. Info: nycgo.com/neighborhoods 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by: Wordpress