Food Recipes

Recept Frittata met paprika en feta

Het is weer tijd voor een overheerlijk paprikarecept als inspiratie om op gemakkelijke wijze een lekker en gezond gerecht op tafel te zetten met het recept frittata met paprika en feta. Met deze frittata zet je in een handomdraai een gerecht op tafel dat ook nog eens kindvriendelijk is.

Recept Frittata marcelineke 300x200 - Recept Frittata met paprika en feta
Ingrediënten (4 pers.; Bereidingstijd: ± 15 minuten + 20 minuten oventijd):
* 4 rode paprika’s, in reepjes, * 1 prei, in dunne ringen, * 100 gram diepvries tuinerwten, ontdooid, * 1 teen knoflook, fijngesneden, * 8 eieren, * 200 gram feta, * optioneel: handje ongebrande, ongezouten noten naar keuze, fijngehakt, * zout en peper, * olijfolie

Bereiden: * Verwarm de oven voor op 200 graden, * vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie, * bak de prei en paprika ongeveer 10 minuten in een klein scheutje olijfolie met het teentje knoflook, * kluts de eieren met wat zout en peper, * verdeel het paprikamengsel en de tuinerwten over de ovenschaal, * verkruimel de feta erover en giet het ei er overheen, * bestrooi eventueel met de noten, * zet ongeveer 20 minuten in de oven, tot het ei gestold is.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress