Het is weer tijd voor een overheerlijk paprikarecept als inspiratie om op gemakkelijke wijze een lekker en gezond gerecht op tafel te zetten met het recept frittata met paprika en feta. Met deze frittata zet je in een handomdraai een gerecht op tafel dat ook nog eens kindvriendelijk is.
Ingrediënten (4 pers.; Bereidingstijd: ± 15 minuten + 20 minuten oventijd):
* 4 rode paprika’s, in reepjes, * 1 prei, in dunne ringen, * 100 gram diepvries tuinerwten, ontdooid, * 1 teen knoflook, fijngesneden, * 8 eieren, * 200 gram feta, * optioneel: handje ongebrande, ongezouten noten naar keuze, fijngehakt, * zout en peper, * olijfolie
Bereiden: * Verwarm de oven voor op 200 graden, * vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie, * bak de prei en paprika ongeveer 10 minuten in een klein scheutje olijfolie met het teentje knoflook, * kluts de eieren met wat zout en peper, * verdeel het paprikamengsel en de tuinerwten over de ovenschaal, * verkruimel de feta erover en giet het ei er overheen, * bestrooi eventueel met de noten, * zet ongeveer 20 minuten in de oven, tot het ei gestold is.