Bites & Booze Food Recipes

Recept Romige Risotto met Pompoen

Gallo marcelineke 210x300 - Recept Romige Risotto met PompoenBij Italiaans eten denken we meestal eerst aan pizza en pasta. Maar er is nog zo’n heerlijk, typisch Italiaans gerecht: risotto. Een risotto zonder vis of vlees? Wat dacht je van dit recept voor romige risotto met pompoen en salie. Gezond én lekker om jezelf mee op te warmen na een flinke hoosbui. Comfort food bij uitstek!
Keuken risotto marcelineke 300x200 - Recept Romige Risotto met Pompoen
Ingrediënten (4 pers.): * 300 gram Riso Gallo Gran Gallo Arboriorijst, * 1 biologische (kleine, dieporanje) pompoen van ± 1 kg, * 1 liter groentebouillon, * 100 gram boter, * 4 el extra vergine olijfolie, * 2 kleine uien, gesnipperd, * 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt, * 8 verse salieblaadjes, * zout en peper
recept romige risotto marcelineke 300x261 - Recept Romige Risotto met Pompoen
Bereiding:
 * Verwarm de oven voor op 200º C graden. * Doe de pompoen in zijn geheel in de oven, bijvoorbeeld in een braadslee, en laat in ongeveer één uur zacht worden. * Laat afkoelen, verwijder vervolgens de schil en zaden en snijd de pompoen in blokjes. * Verwarm de olijfolie en de boter in een steelpan en fruit hierin de gesnipperde ui op laag vuur tot deze glazig is. * Voeg de rijst toe en blijf goed roeren tot alle korrels met een laagje vet bedekt zijn en hierdoor glazig worden. * Doe hier beetje bij beetje de hete bouillon bij en blijf roeren. * Na ongeveer 18 minuten is alle bouillon opgenomen en de risotto al dente. * Voeg de blokjes pompoen en de fijngesneden salieblaadjes toe. * Breng op smaak met zout en peper. * Roer hier tenslotte een grote klont boter en de geraspte Parmezaanse kaas door tot het een romig geheel is en garneer met een mooi salieblaadje.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress