Bites & Booze Recipes

Recept voor couscous

Marokkaans smullen vanavond?
COUSCOUS met kip en uiencompote

Couscous-productenmg

Bijgaand een heerlijke recept voor een verrukkelijke Marokkaanse maaltijd. Dit hoofdgerecht is bestemd voor vier tot zes personen. In minder dan drie kwartier kun je aanvallen!

Ingrediënten:
300 gr. Couscous natural & tomato mix; Atlas olijfolie; kleine bloemkool in roosjes; 300 g kikkererwten; 2 el Ras el Hanout spices; 600 g kipfilet, in stukjes, 4 el Chicken; curry spices; 1 flinke ui gesnipperd; 1 teen knoflook, fijngesneden; 2 el sinaasappelbloesem
honing; 50 g lichte rozijnen; 50 g gedroogde abrikoos; fijngesneden munt.

Bereidingswijze: Kook de bloemkoolroosjes beetgaar. Doe ze samen met de kikkererwten en een scheut Atlas olijfolie in een pan. Bestrooi met Ras el Hanout kruiden en bak enkele minuten op laag vuur zodat de smaken goed intrekken. Marineer de kip in 4 el Chicken currykruiden en 2 el Atlas olijfolie. Bak deze vervolgens in ongeveer 7 min. aan alle kanten gaar. Maak de uiencompote door de ui op laag vuur te garen in Atlas olijfolie. Als het bruin wordt de knoflook, rozijnen, abrikoos en 2 el sinaasappelbloesem honing toevoegen en doorroeren tot het geheel karameliseert. Bereid de couscous volgens verpakking en breng op smaak met peper en zout. Schep alle ingrediënten door elkaar, besprenkel met Atlas olijfolie en bestrooi met verse munt. Kan warm en koud geserveerd worden. Info: www.oilvinegar.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress