Uitgaan

19-12: Amsterdam Light Parade

ALP marcelineke 300x111 - 19-12: Amsterdam Light ParadeHou 19 december vrij want dan opent Amsterdam het feestdagenseizoen met een verlichte botenparade in de Amsterdamse binnenstad. Met het thema Let’s Light Up Christmas Together vindt de eerste editie van de Amsterdam Light Parade op de Amsterdamse grachten plaats.

ALP1 marcelineke 300x200 - 19-12: Amsterdam Light ParadeDe Amsterdam Light Parade is, zoals de naam al zegt, een parade van verlichte boten met muziek, entertainment en lichtkunst in een winterse thema. De parade vaart door het centrum van Amsterdam. De boten zijn indrukwekkend gedecoreerd met licht en verlichte decor elementen. De organisatie werkt hiervoor nauw samen met diverse ontwerpers en producenten die het varende spektakel zullen vormgeven. Tevens varen er bekende artiesten, koren en muziekgezelschappen mee.

Verbinden
De Amsterdam Light Parade heeft tot doel de mensen van Amsterdam en van daar buiten (nationaal en internationaal) met elkaar te verbinden, door gezelligheid en saamhorigheid in de Amsterdamse binnenstad te creëren. Daarmee brengt de Amsterdam Light Parade letterlijk ‘het licht’ naar de mensen in de donkere dagen voor de kerst.
ALP2 300x200 - 19-12: Amsterdam Light Parade
Topentertainment
Door het prachtig aangelichte decor, de fraai vormgegeven inhoud en topentertainment zal de Amsterdam Light Parade. voelen als een unieke en levende kerstkaart, ‘een Internationale kerstkaart van Amsterdam, voor Amsterdam en de hele wereld’.

Christmas Canal Parade
In 2012 was de laatste editie van de Amsterdam Light Parade, destijds onder de naam Christmas Canal Parade. Deze editie trok honderdduizend enthousiaste toeschouwers langs de grachten. De organisatie verwacht meer toeschouwers in de komende jaren. De Amsterdam Light Parade maakt een bezoek aan Amsterdam in de kerstdagen aanlokkelijk. De Amsterdam Light Parade is een gezamenlijk initiatief van een aantal reders in de stad.

De Amsterdam Light Parade start op zaterdag 19 december om 18:30 uur in de Zouthaven bij het Muziekgebouw aan het IJ. De route van de parade is langs de volgende punten: Oosterdok, Centraal Station, hele Prinsengracht, Amstelhotel, Amstel, Rokin, Oudezijds Voorburgwal, Oosterdok en zal eindigen in het Oosterdok. Er zijn beperkt tickets te koop om volledig verzorgd mee te varen op de paradeboten via de website van Amsterdam Light Parade.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress