Food

25 jaar Kaat Mossel

Gevel Kaat Mossel LR marcelineke 300x220 - 25 jaar Kaat MosselHip, hipper, hipst; de gastronomie lijkt net zo onderhevig aan trends als de modewereld. Maar gelukkig blijven ze daar bij het oer-Rotterdamse restaurant Kaat Mossel van gevrijwaard. Hier kom je juist voor de tijdloze sfeer, de eerlijke gerechten en de herkenbare gezichten. Havenbaronnen, profvoetballers, beroemde artiesten, jong en oud; ze lopen er al jaren de deur plat. Terwijl de havenstad in sneltreinvaart verandert, is het beroemde restaurant al een kwart eeuw een rots in de branding. En dat 25-jarige jubileum wordt gevierd. Onder meer met een uniek mosselgerecht.Kaat Mossel marcelineke 300x64 - 25 jaar Kaat Mossel

Terwijl Rotterdam tegenwoordig op internationale lijstjes als überhippe stad prijkt, wordt de nostalgie het restaurant na 25 jaar Kaat Mossel nog gekoesterd. En dat is niet zo vreemd. Want van sommige zaken moet je gewoon afblijven. Juist in de onveranderlijkheid schuilt bij Kaat Mossel de aantrekkingskracht. Die dampende gezelligheid, waar nog begrepen wordt dat een vis moet zwemmen alvorens het te eten. Dat ongepolijste interieur met talloze portretten van de achttiende eeuwse keurmeesteres van mosselen: Kaatje Mossel. Het restaurant ademt precies dat karakteristieke temperament uit waardoor gasten er al decennia niet zijn weg te slaan. Tijdens deze gehele maand september wordt het 25-jarige jubileum uitbundig gevierd.
Kaat Mossel interieur LR marcelineke 300x181 - 25 jaar Kaat Mossel
Uniek recept: mosselen à la Kaat Mossel
Aan een brasserie als Kaat Mossel moet je niets willen veranderen, dat hebben chef-kok Ron Hirt en zijn (gast-)vrouw Marie-Claire goed begrepen. Maar aan een 25-jarige jubileum ga je natuurlijk niet zomaar voorbij. Daarom pakken ze uit. Tot oktober zijn alle mosselgerechten van de kaart te krijgen voor € 19,90 – naar het geboortejaar van restaurant Kaat Mossel (1990). Ook hebben ze een nieuw uniek mosselgerecht samengesteld: Mosselen met venkel en tijm, oftewel Mosselen à la Kaat Mossel. Twee kilo van de hoogste kwaliteit mosselen van Schmidt Zeevis, venkel, peterselie, knoflook, tijmblaadjes, olijfolie, roomboter en witte wijn, en dat alles bereid in de wok. Gasten krijgen het recept tevens mee naar huis. Als klapstuk zal dit najaar op ludieke wijze de Gouden Mossel worden uitgereikt aan een bekend persoon die iets voor de stad betekend heeft.
Kaat Mossel LR marcelineke 300x181 - 25 jaar Kaat Mossel
Jachthaven voor de deur
Hoewel nostalgie hoog in het vaandel staat en het oude gekoesterd wordt, staat de tijd bij Kaat Mossel allerminst stil. Ron en Marie-Claire focussen zich ook op nieuwe ontwikkelingen. Zo is het terras dit jaar flink uitgebreid, waarvoor een aantal parkeerplekken het veld moesten ruimen. En het Boerengat, de haven pal voor de deur, is tegenwoordig een toeristische haven geworden. Met ligplekken voor zo’n dertig sloepen en een passantensteiger. Naast de vaste luxe jachten die er zijn aangemeerd, ligt er ook de eigen Kaat Mossel-sloep. Daar zijn speciale arrangementen mee te boeken. Zo kun je met een gezelschap een boottocht maken over de Maas om daarna een heerlijk drankje en diner te nuttigen in de brasserie. Kortom, het oude wordt bij Kaat Mossel gekoesterd, maar het nieuwe ook verwelkomd.

Nostalgisch feest
Bij Kaat Mossel is er meer te eten dan alleen mosselen, namelijk ook verassende vegetarische, vlees- en visgerechten. Zoals de heerlijke rauwe tonijnfilet. Of de rauwe zalmfilet met wasabi, wakame, verse gember en Japanse sojasaus. Maar ook de gebakken zeetong is superlekker. En voor de grote garnalen – Scampi piri piri – gebakken in olijfolie met knoflook, Spaanse pepers, laos, zeezout en afgeblust met sherry, reizen gasten stad en land af. Er is tevens een ruime keus aan oesters: bijvoorbeeld de Creuse, een Zeeuwse platte of een Blanche de Normande. En met het ruime wijnassortiment kun je alle kanten op. Enfin, de gerechten bij Kaat Mossel zijn zonder poespas, maar bereidt zoals ze oorspronkelijk bedoeld zijn, als een nostalgisch feest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress