Blogs Dance Fronza.nl Home Portfolio

Amateurs move over, hier is blenderz!

Originally published on September 30th 2015

hugo blenderz1 - Amateurs move over, hier is blenderz!

Eerst ADE, volgend jaar eigen festival

Liefhebbers van Hard Techno en Techno komen in oktober ruimschoots aan hun trekken. Dit jaar maakt namelijk de Nijmeegse organisatie blenderz een ambitieuze opwachting op ADE. Vijf dagen lang staat Dhoem Dhaam Warehouse – een van de grotere locaties – in het teken van een nieuwe dimensie op ’s werelds grootste dance event: Hard Techno, aangevuld met een stevige portie underground Techno. Met voormalig dj en geestelijk vader van blenderz, Hugo Verweij (38), als drijvende kracht. “We streven ernaar om volgend jaar zelfstandig een festival op poten te zetten.”

Slechts ruim twee jaar jong heeft blenderz zichzelf in het oosten des landes, regio Arnhem/Nijmegen, al behoorlijk op de kaart gezet. Niet zo vreemd als je bedenkt dat blenderz-‘vader’, die overigens wars van hiërarchie is, al sinds zijn achttiende actief is in de dance industrie. Op die leeftijd begonnen als hardcore-dj, realiseerde hij zich al snel dat het organiseren van feesten een stuk lucratiever was. “Mijn ouders keken soms wel raar op toen ik op mijn negentiende met tassen vol briefgeld thuiskwam. Ze snapten er niets van.” Toen de happy hardcore echter populair werd, werd het dj’en op een lager pitje gezet en stortte zich vol op het organiseren. Events vonden voornamelijk plaats in de Arnhemse discotheek The Opera / <<O>> en de Kikvorsch in Altforst.

blenderz

Op een dag was de koek echter op. “Ik was er klaar mee.” Hugo ging als storingsmonteur aan de slag bij Douwe Egberts en dat was dat. Het bloed kruipt natuurlijk altijd waar het niet gaan kan en stiekem ontstond toch het idee van blenderz – ‘gebaseerd op de Master Blenders van Douwe Egberts, haha’. Het dj’en hangt nog steeds aan de wilgen, de focus ligt sinds 2013 op de organisatie.

Amsterdam Dance Event (ADE)

En daar komt het Amsterdam Dance Event om de hoek kijken. Hoewel hardere dancestijlen al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw onderdeel uitmaken van de internationale dance scene, komen ze op ADE pas sinds 2010 in the picture. Met klinkende namen als Lukas & Fernanda Martins, PETduo en No.Dolls neemt blenderz het nu op zich specifiek de Hard Techno nieuw leven in te blazen.

Liefhebber en Drama

Dat doet Hugo natuurlijk allemaal niet alleen. Hij kan bogen op een creatief, betrouwbaar en loyaal team dat samen van alle markten thuis is. Geheel van deze tijd, is telewerken de norm. En niet de eerste de beste dj’s zijn onderdeel van dit team. Dj Mike Drama en de godfather van de vaderlandse techno, Jan Liefhebber, zijn enorm betrokken. “Zo is Mike degene die mede de line-up van onze Hard Techno-avonden bepaalt.”

boondockz

Eerder verdiende blenderz overigens reeds z’n strepen met het hardtechno concept bauhauz, dat plaatsvond in de Vasim in Nijmegen. Hiervan vindt op 31 oktober de tweede editie plaats, dit keer onder de naam boondockz, met als subtitel Halloween. blenderz streeft ernaar vanaf 2016 jaarlijks maximaal zes evenementen neer te zetten en volgend jaar dus een festival op poten te zetten. Een behoorlijk ambitieus plan. Hugo lacht vol vertrouwen en licht een tipje van de sluier op: het zal een mystieke locatie in de regio Limburg zijn met drie area’s en een afterparty. Om de sfeer te verhogen, worden de laatste technische hoogstandjes ingezet. De geplande naam Monastery Of Sound biedt wellicht nog een hint.

Op korte termijn staan de vijf avonden in Dhoem Dhaam natuurlijk op de agenda, en niet lang daarna het Halloweenfeest. En na mijn gesprek met de open en gepassioneerde Hugo dringt opnieuw het woord zich op: ambitieus. Niet streberig. Geen ellebogenwerk, met open vizier, respectvol, duidelijk en zonder bullshit. Amateurs move over! Hier is blenderz!

Schermafbeelding 2017 03 20 om 15.04.08 - Amateurs move over, hier is blenderz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress