Bites & Booze Food Recipes

Boerenproducten en slow food met kerst

kerst marcelineke 300x98 - Boerenproducten en slow food met kerstTrek jij voor het kerstdiner alles uit de kast? Als je een culinair kerstmenu op tafel wil zetten, zou je in de voetstappen van menig top-chef richting Lindenhoff kunnen treden. Voor feestelijke inspiratie presenteert Lindenhoff namelijk een kerstmenu dat bedacht is door chefkok Geert Burema. Op 12 december kookt hij bovendien live in de Marché van Lindenhoff tijdens de Kerst Inspiratiedag.

De Kerst Inspiratiedag is een gezellige dag vol lekker eten en live-muziek om alvast in de kerststemming te komen. Daarnaast ontwikkelt Lindenhoff speciaal voor de feestdagen een kerstassortiment met verschillende producten zoals een truffel kalfsjus, ragout en farce die een hele smakelijke kerst beloven.
Lindenhoff menu 1 LR marcelineke 300x200 - Boerenproducten en slow food met kerst
Slow food
Slow Food kok Geert Burema ontwikkelde voor Lindenhoff een eenvoudig maar heerlijk kerstmenu, te vinden op de website van Lindenhoff. In de slow food kitchen wordt vooral gekookt met duurzaam geproduceerde, lokale seizoensproducten. Niet voor niets doet deze chef zijn boodschappen veelal bij Lindenhoff.

Kerstrecepten
De boerenproducten van Lindenhoff zijn geselecteerd op de beste smaak, een betere basis voor een feestelijk menu is eigenlijk niet denkbaar. Het menu bestaat onder meer uit een salade van geroosterde en gekookte bietjes met Texelse schapenkaas en wortel-vinaigrette, gevolgd door een prachtig gebraden kalfslende en gestoofde schenkel met truffeljus, geroosterde aardperen en pastinaak. Naast dit menu zullen er nog zeven andere heerlijke en verrassende kerstrecepten op de site verschijnen.
Lindenhoff menu 2 LR marcelineke 300x200 - Boerenproducten en slow food met kerst
Ruiken, proeven en beleven
Lindenhoff biedt naast de kerstmenu’s nog veel meer mogelijkheden voor de kerstmaaltijd, denk aan vlees van authentieke rassen, mooie kazen en wijnen, romige mayonaises en verschillende soorten jus. Speciaal voor de feestdagen is bovendien een speciaal kerstassortiment ontwikkeld, waaronder de smaakvolle kalfsjus met truffel, ragout en farce. Al die producten zijn live te bewonderen in de Marche. Daar kun je komen ruiken, proeven en beleven.

Over Geert Burema
Geert Burema is initiatiefnemer van de Slow Food Chefs Alliantie in Nederland en weet wat goed eten is. Begin jaren tachtig startte hij als leerling in Restaurant Christophe, wat het begin was van een florerende culinaire carrière. Geert heeft onder meer gekookt in De Goudfazant en Restaurant As voordat hij in 2008 samen met zijn compagnon Restaurant Merkelbach opende. Bij Merkelbach kookt Geert eenvoudige doch verfijnde gerechten, allemaal gemaakt met ingrediënten van de beste kwaliteit, veelal geleverd door Lindenhoff.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress