Beauty Blogs

Clip-in & take off!

Jennifer, Christina, Bobbi
Unieke eigen (haar)stijl

DSC1004mg 300x173 - Clip-in & take off!Wie dezer dagen vanaf de Amsterdamse Ring A10 de afslag Zaandam Zuid/’t Twiske neemt, passeert aan de rechterkant een opbloeiend commercieel terrein. Piet Boon beet met een groot onooglijk grijs en vierkant complex het spits af en nu verrijzen er diverse bedrijven. Verscholen tussen de Milieustraat en het in de Zaanstreek bekende garagebedrijf Ton de Wit, ligt het domein van überkapster Jennifer Hoeve, die vele BN’ers naar deze wonderlijke locatie weet te lokken. Dan doe je toch iets goed!

Jennifer is dan ook veel meer dan kapster: ze is kampioen haarstukken voor degenen die helaas slechts met dun en weinig haar zijn gezegend, ze maakt pruiken en haarstukken voor de onfortuinlijken onder ons die door een ziektes worden getroffen en haarverminderende therapieën en/of behandelingen doorstaan en daarnaast heeft ze nu, samen met Christina Curry en Bobbi Eden twee verschillende haarlijnen onder haar toeziend oog samengesteld. Over een powervrouw gesproken!

Metamorfose
Ik leerde Jennifer meer dan veertien jaar geleden kennen. Via mijn toenmalige baan bij een publieksblad mocht ik deelnemen aan de wekelijkse metamorfoserubriek en kreeg op die manier extensies. Een in Gouda gevestigd bedrijf, destijds het grootste Nederlandse bedrijf op het gebied van haarextensies, dat ik niet nader bij naam zal noemen, nam me onder handen. Van een tot-net-onder-de-kin-bobje werd ik ter waarde van wel duizend gulden aangepakt. Het resultaat? Ik werd er zelf niet echt vrolijk van.

Poedelpermanent
Stiekem droomde ik er al jaren van om nog één keer dat lange, mooie haar te hebben dat ik op mijn twaalfde achterlijk genoeg had afgeknipt voor een kort poedelpermanentje. Ter verdediging: dat was mode toen. In mijn fantasie zouden de metamorfose-extensies mij op mijn 32e jaloersmakend lange lokken opleveren, net als in de film. Ik was op dat moment vier maanden zwanger en zag mezelf dan ook als een echte glamourdiva in mijn kraambed liggen. Pakte dat ff anders uit.

Na bijna een hele dag in de kappersstoel eenmaal uit de Goudase haarstudio rollend, kwam ik tevoorschijn als Anita. Inderdaad, die van Sjonnie! Met een pony en hoogblonde – te blond – lange krullen tot halverwege mijn schouders. Denk er een zonnebankverslaving, gouden naamkettinkje om mijn nek en net te kort rokje bij en ik had zo Oh, Oh, Cherso! binnen kunnen wandelen.

Kraambed
Gedurende mijn langgelokte zwangerschap droeg ik mijn ordinaire haar voorts alleen maar in twee vlechtjes, een lange lage staart (anders zag je de extensies zo goed) of in losse staartjes. Bijkomend minpuntje was dat mijn extensies niet van Europees haar waren gemaakt. Tussen mijn eigen dunne, fijne haar bevonden zich plots talloze stugge, forse, vreemde strengen. Indiaas, liet ik me vertellen. Hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik besefte dat vrouwen een halve wereld bij mij vandaan, vast en zeker belachelijk weinig waren betaald voor het haar wat ik nu decadent op mijn hoofd droeg.

Het stond en voelde op alle fronten niet goed, dat haar. En zo belanden we weer bij Jennifer. Ik wilde niet als een ‘Anita’ in mijn kraambed leggen. Niks mis met de naam, wel met de toenmalige associatie. Jennifer bleek mijn redster in nood. Na enig zoeken, bleek zij in 2001 de enige kapper in Zaandam die niet alleen extensies zette maar ze ook kon verwijderen. Voor 150 gulden, if memory serves well.

En bloedmooie Jennifer wijdde zich voorts gedurende minstens vijf uur aan het wegsmelten van mijn stylish compleet onverantwoorde ‘aanhangsels. Waarmee ze mij aan mezelf teruggaf. Want dat kan een kapsel voor je doen.

DSC0866mg 199x300 - Clip-in & take off!

Groeien
En zie hier vanavond, de Jennifer van toen en die van nu. Zoals het sterke en eigenzinnige vrouwen betaamt, geheel volgens het positieve cliché: Jennifer bloeit niet alleen nog steeds volop van buiten, ook innerlijk klopt het rijmpje van bloeien en nog belangrijker, groeien!

Uit het bescheiden kapperszaakje in Zaandam, tegenover de Dekamarkt, met een kortstondig verblijf achter diezelfde buurtsuper, regeert deze dame inmiddels dus vanuit het gloednieuw ingerichte en aangelegde territorium achter interieurdesignkoning Piet Boon.

Haarkunstenares
Eerlijk toegegeven: ik kan me de kapster Jennifer zelf niet veroorloven. En nee, met dit blog solliciteer ik niet naar een gratis knip- en verfbeurt, integendeel, ik zou me behoorlijk opgelaten voelen. Maar ik zou het wel graag willen, ooit, omdat ik haar zou wìllen betalen. Jennifer is een haarkunstenares. Tijdens de presentatie deze week, waar dit hele verhaal om draait, gaf ze zelf aan dat ze het welhaast als haar ‘roeping’ voelt om ‘het mooiste uit mensen te halen’. Haar grootste complimenten zijn de selfies die haar veelal vrouwelijke klandizie na een bezoek aan haar salon trots van zichzelf op facebook, instagram en andere sociale media post.

Haar haarstukken kun je thuis zelf inzetten, waardoor je, na enige oefening, in een handomdraai je haardos verdubbelt op een prachtige natuurlijke wijze. Deze dame is niet voor niets de favoriete hair stylist van Christina Curry en Bobbi Eden, die vanavond hun door Jennifer bewerkstelligde haarlijnen presenteren.

Met de verwachting van een tamelijk oppervlakkig avondje in de trant van ‘zien en gezien worden’, waarbij wij met z’n drietjes het hoekje achteraan verkozen, viel het event alleszins mee. En om het rond te maken, ook dat tekent uiteindelijk Jennifer. Haar bekendheid met de sterren impliceert op geen enkele manier snobisme of iets wat daar op lijkt. Succesvolle Jennifer is echt, warm en voor iedereen.

Clip-in hair extensions
Jennifer ontwikkelde met Bobbi en Christina een eigen lijn clip-in hair extensions. Hierbij staan de unieke eigen stijl van de dames én de unieke kwaliteit van Jennifers haarproducten centraal. Binnen een handomdraai kun je met deze extension je look omtoveren. Christina Curry gaat voor 50 cm lange lokken. Haar look is trendy met een kinky touch. Haar unieke item is een blauwe dip-dye. Bobbi Eden gaat voor een prachtig volle bos op een lengte. Jennifer zelf gaat voor stijlvol chic met haar van 55 cm lengte in unieke de ombrekleuren. Extra info over de clip-in hair extensions van Bobbi Eden en Christina Curry? Kijk op: shop.jenniferhoeve.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress