Cocktails & more

De allerbeste thee

image006mg2 300x87 - De allerbeste theeIn Groot-Brittannië wordt het geschonken in vijfsterrenhotels, in kastelen, op Westminster Abbey en het Wimbledon tennistoernooi: de thee van Newby. Het is dan ook de allerbeste thee die er te vinden is, gemaakt van alleen de bovenste blaadjes van de theeplant, die stuk voor stuk met de hand geplukt zijn. Wie Newby thee drinkt, herontdekt thee zoals deze ooit bedoeld was. Newby thee is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland, in 200 smaken die niet alleen uitblinken in smaak, maar ook nog eens prachtig verpakt zijn.
NewbyTeas Gourmet Collection LRmg 300x119 - De allerbeste thee
Ruim vijftig jaar geleden begon hij op 14-jarige leeftijd als leerling theeproever. Twee jaar later begon Mr. Sethia in Calcutta zijn eigen thee in te kopen, gevolgd door de aanschaf van een theeplantage in Assam. Daar leerde hij alle kneepjes van het vak en ontwikkelde hij een liefde voor thee van hoge kwaliteit. Een passie die de basis zou vormen voor een bedrijf dat de ware cultuur van thee koestert. Rond de eeuwwisseling richtte Nirmal Sethia in Londen het merk Newby Teas op. Zijn missie: de oorspronkelijke cultuur van theedrinken weer in ere herstellen. Thee zoals deze ooit bedoeld was.
NewbyTeas Silken Pyramid Earl Grey LRmg 230x300 - De allerbeste thee
Het perfecte theeblaadje
Kwaliteit is waar het bij Newby om draait. Slechts 5{38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} van alle bladeren die wereldwijd geplukt worden voldoen aan de kwaliteitsnormen van Newby. De thee van Newby wordt met de hand geplukt in het hoogseizoen van de thee: tussen maart en augustus, als de blaadjes op hun best zijn. Alleen de knop en de bovenste twee blaadjes van de plant worden geplukt, omdat die de beste smaak bevatten. Theeblaadjes die met een machine worden geplukt, komen er bij Newby niet in. Thee-experts uit India, China en Taiwan selecteren jaarlijks uit het aanbod van talloze theeplantages de beste theeblaadjes. Uit die selectie kiest oprichter en theespecialist Mr. Sethia de thee die goed genoeg bevonden wordt voor Newby. Die theeblaadjes worden onder perfecte omstandigheden verwerkt in onze eigen fabriek, een theefabriek zoals er geen andere bestaat op de wereld. De temperatuur, luchtvochtigheid en de frisse luchttoevoer zorgt dat de authenticiteit van iedere theesoort behouden wordt. De thee wordt vervolgens verpakt in foliezakjes die zorgen dat de smaak en geur blijft waar ze horen: in het zakje. Zodat de beste thee ook op de meest verse manier in het kopje terecht komt.
NewbyTeas Sushi Caddies LRmg - De allerbeste thee
Kunstige verpakking
De liefde om de cultuur en de traditie van de thee te preserveren, blijkt ook uit de prachtige verpakkingen van Newby, die de thee geschikt maken als een geschenk. Iets dat vroeger overigens een onderdeel uitmaakte van de theecultuur, want thee was een luxe product dat vaak cadeau werd gegeven. Om thee als geschenk te doen herleven, heeft Newby een prachtige collectie geschenkverpakkingen. Maar ook de verpakkingen van de ‘gewone’ thee zijn een lust voor het oog. De patronen en kleuren zijn geïnspireerd op de bijzondere collectie theepotten van Mr. Sethia, genaamd de Chitra Collectie. Thee heeft door de afgelopen vijf eeuwen heen een belangrijke rol in de geschiedenis gespeeld en de honderden bijzondere theepotten uit de Chitra collectie vertellen dit verhaal. De kunstwerken worden bewaard in het hoofdkantoor van Newby om te voorkomen dat dit stukje theecultuur verloren gaat. De collectie omvat objecten van over de hele wereld, in sommige gevallen eeuwenoud. Denk aan rijk versierde zilveren serviezen uit het Victoriaanse tijdperk, een prachtig bewerkte pot van Fabergé en theekommen uit de Song Dynastie.
NewbyTeas Silken Pyramid Ginger Lemon LRmg 230x300 - De allerbeste thee
Keuze uit 200 smaken
Newby Teas telt maar liefst 200 smaken thee (v.a. ca. € 6,-). Naast groene en zwarte thee heeft Newby in het assortiment ook verschillende kruidentheeën, ofwel tisanes. De tisanes van Newby zijn kruidenmengsels en bijzondere mixen van vruchten, kruiden, bloemen en allerlei andere smaken die in de natuur te vinden zijn. Gecombineerd met heet water ontstaan geurige dranken die volgens de homeopathische leer een helende werking kunnen hebben. Heel bijzonder zijn de theebloemen, handgedraaide bolletjes groene thee die rond een bloem gewikkeld zijn. In heet water ontplooien ze zich tot een bloem die het best tot zijn recht komt in Newby’s glazen theepot of theeglas. De bijzondere theeën van Newby zijn al verschillende malen beloond met een award. Info: www.newbyteas.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress