Travel

De boot in met Le Boat

002 HI CHF2 V0T 0 cc16461c49c193346fd87d5b84291023mg 300x199 - De boot in met Le BoatZie je het al voor je? Liggend op het dek van een prachtige boot, waan je je in een droomwereld. Omringd door Europese meren en rivieren, dobber je langs traditionele kustdorpjes en meer je aan in een van de vele karakteristieke havens. Een vaarvakantie met Le Boat, de grootste aanbieder van Europese vaarvakanties, maakt deze droom werkelijkheid – zelfs als je geen enkele vaarervaring of geen vaarbewijs hebt. Lekker de boot in met Le Boat.  Jij neemt het roer in handen – Le Boat legt alles helder voor je uit. Van knopen leggen tot de oven bedienen: schip ahoy!

Nederland is een vaarland. Op de meren en rivieren rondom bijvoorbeeld Vinkeveen of bij het Friese Woudsend is varen een ervaring om nooit te vergeten. Le Boat biedt je de keus uit maar liefst zestig modellen – variërend van boten voor twee tot twaalf personen. Begin bij een van de 41 Le Boat-startplekken in Europa en gooi het anker los voor een geweldige, door Le Boat uitgezette route. Het ruime sop wacht je op: er zijn wel tweehonderd routes om uit te kiezen. In Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Schotland, Italië, Frankrijk en – nieuw in 2015 – Polen. Info: www.leboat.nl

Om je als beginnende schipper op weg – of eigenlijk: water – te helpen, geeft Le Boat je alvast vier vaartips voor het komende jaar. Er is voor elk wat vaars.

Tip 1: voor jonge, hippe vaders met hun kind
Hippe, jonge vaders die er met hun kind een weekend op uit willen, adviseert Le Boat een betaalbare vaartrip door het Caledonisch kanaal in Schotland. Daar maken vader en kind, te midden van de woeste natuur, een tocht met de stoomtrein over de wereldberoemde West Highland Railway – bekend van Harry Potter.
003 HI CHF2 JK3 0 c047fad0a5bc05cc5a392fff78979a54mg 300x200 - De boot in met Le Boat
Tip 2: voor een onvergetelijk vrijgezellenweekend
Op zoek naar een onvergetelijke trip voor een vrijgezellenweekend? Dan is Canal du Midi in Frankrijk de ideale bestemming, met zijn tientallen restaurants aan de waterkant. Deze wijnstreek biedt genoeg vertier voor mooie avonden waarop een goed glas lokale wijn niet misstaat.

Tip 3: voor romantiek en ontspanning voor twee
Voor diegenen die op zoek zijn naar ontspanning en romantiek voor twee, tipt Le Boat een knusse bestemming in eigen land: Utrecht. Deze stad is de perfecte uitvalsbasis voor als je samen een weekend uit de hectiek van het gezinsleven en werk wilt ontsnappen.
4 739b2921bac7c9b3aeae0584054d9a20mg 200x300 - De boot in met Le Boat
Tip 4: voor een zonnig vriendenweekend
Voor de populaire vriendenweekenden beveelt Le Boat de zonnige Lagune van Venetië aan. Daar vind je het prachtigste zandstrand van Italië, waar je in de zomer heerlijk zwemt, zont of van een Italiaanse lunch geniet. ’s Avonds dineer en flaneer je samen over de boulevards, terwijl de avondzon op je gezicht schijnt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress