Make your home your own

De eerste roos

Rozen 06 WEBmg 300x200 - De eerste roosMei is een heerlijke maand. De meeste tuinen komen nu echt tot bloei. Het grote geluksmoment is het moment dat de eerste roos bloeit. En dat laat niet lang meer op zich wachten. Met hun geur en kleur geven rozen het startsein van de bloeiende zomertuin. De roos, koningin der bloemen, mag eigenlijk in geen tuin ontbreken. Als Tuinplant van de Maand mei staat de roos daarom extra in de spotlights.
Rozen 02 WEBmg 200x300 - De eerste roos
Klimrozen, stamrozen, struikrozen, trosrozen… Er zijn zoveel verschillende soorten, kleuren en maten dat ze eigenlijk in elke tuin passen. Je kunt er bovendien heel eenvoudig jouw eigen sfeer mee creëren. Ga je voor een vrolijke tuin? Combineer verschillende kleuren met elkaar. Toch liever een tuin vol luxe en comfort? Dan zijn witte rozen een goede keuze. Met bodembedekkende trosrozen en enkelbloemige rozen creëer je juist een verwilderde en natuurlijke sfeer.
Rozen 04 WEBmg 300x200 - De eerste roos

Een goede start
Welke roos je ook kiest, de meeste soorten houden van een plekje in de zon. Het planten van rozen is een eenvoudig klusje. Maak de kluit flink nat, graaf een gat en zet de roos erin. Vul het plantgat aan met speciale rozengrond en geef een forse slok water. Vergeet niet dat rozen hongerige types zijn. Geef ze daarom ieder jaar in juli en maart speciale rozenvoeding. Info: www.mooiwatplantendoen.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress