Cookbooks Food Recipes

Originele tostirecepten

9789023014508 Washburn Tostismg 300x298 - Originele tostireceptenJa, ik prijs me een gelukkig mens. Want ik ben niet intolerant voor gluten, lactose of wat dan ook. Bovendien staat lijnen evenmin op een voor mij verboden lijst, dus blijf ik me heerlijk laven aan dat waar ik gek op ben: brood! Ik bedoel: bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? Of leef je uit met dit recept voor een tosti met avocado, tomaat, spinazie & gerookte kip! Smullen maar!

Gelukkig heb ik medestanders die zich nog helemaal uitleven met multiculti en multifunctioneel brood. In dit geval maken ze de lekkerste tosti’s! In het boek Tosti’s (en andere gegrilde broodjes) tref je 28 originele en heerlijke varianten aan op dit ultieme comfort food. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tosti met brie en appel-cranberrysaus? Of een tosti met kip, groene paprika en ricotta? Ook minder voor de hand liggende originele tostirecepten als knakworst met zuurkool en mosterd of tosti’s met chili con carne, bacon en emmentaler komen aan bod. Waar is dat tosti-ijzer ook alweer gebleven? (Uitgeverij Becht; ca. € 9,95). Info: www.becht-boeken.nl.

RPS1729 avocado 0004 2 1mg 200x300 - Originele tostireceptenRecept tosti avocado, tomaat, spinazie & gerookte kip

Deze op de Californische keuken geïnspireerde tosti is licht en kleurig. Hij is snel en makkelijk te bereiden en dus ideaal voor een lunch of brunch of zelfs voor een eenvoudig avondmaal.

Ingrediënten:
* 4 sneden volkoren brood, * ongezouten boter, * 130 g milde, geraspte cheddar, * 1 grote of 2 kleine tomaten, in dunne plakjes, * 1 eetl balsamicoazijn, * de blaadjes van een handje babyspinazie, gewassen en gedroogd, * 175 g gerookte kipfilet, in dunne plakjes, * 1 kleine avocado, geschild en met een vork grof geplet

Bereiden:
* Besmeer elke van de sneden brood aan één kant met boter en leg ze op een schoon werkvlak of snijplank, met de beboterde kant onder * Leg twee sneden brood met de beboterde kant onder in een grote koekenpan met antiaanbaklaag * bestrooi elk van de beide sneden gelijkmatig met de helft van de kaas * voeg dan de helft van de plakjes tomaat toe en de helft van de balsamicoazijn * Leg daar een dun laagje spinazieplakjes op en daarbovenop de plakjes kip * Verdeel de avocado over de beiden sneden brood op je werkvlak * leg deze op de kip, met de beboterde kant boven en druk licht aan * Zet vuur op matig en laat de eerste kant gedurende 3-4 min bakken totdat ze lichtbruin zijn * Druk intussen licht aan met spatel * Keer ze dan voorzichtig met spatel om en laat andere kant 2-3 min bakken * Haal de tosti’s uit de pan en laat ze even afkoelen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress