De lente brengt weer heerlijke voorjaarsgroenten met zich mee. We krijgen zin in luchtig, vers en puur. In ‘De Lente op Tafel’ tref je 92 recepten aan, per lentedag één, om het hele voorjaar volop te genieten. Bon appetit!
Auteur Stephane Reynaud selecteerde deze lenterecepten uit zijn culinaire almanak 365 Redenen Om Aan Tafel Te Gaan. Ze zijn niet alleen per dag ingericht, maar ook overzichtelijk onder de kopjes de Groenteman, de Vishandelaar, de Slager, de Kaasboer en de Kruidenier. Van geitenkaas tot spek tot kalfslever met frambozenazijn tot onderstaand recept voor voorjaarsminestrone. (Fontaine Uitg.; ca. € 14,95) Info: www.fontaineuitgevers.nl
Voorjaarsminestrone
(6 personen)
Voorbereiding: ca.10 minuten/Bereiding: ca 20 minuten
Ingredienten:
* 1 bosje basilicum, * 1 eetlepel pijnboompitten, * 1 teen knoflook, * 50 g parmezaan, * olijfolie, * 200 g sperziebonen, * 200 g gedopte kleine doperwten 100 g peultjes, * 1 bos radijs, * 2 uien, * 1 liter groentebouillon, * 100 g spaghetti, * zout, * peper
Bereiding:
* Pureer voor de pesto basilicum, pijnboompitten, knoflook, parmezaan en 2 eetlepels olijfolie, * breng op smaak met zout en peper. * Kook in een pan kokend gezout water de groenten afzonderlijk beetgaar (laat een stukje groen aan de radijs zitten), * spoel ze direct koud af. * Pel en snipper de uien, fruit ze in een pan in olijfolie en voeg de bouillon toe. * Kook de in stukjes van 2 cm gebroken spaghetti in de groentebouillon. * Laat hem afkoelen, roer de groenten erdoor en breng op smaak. * Dien hem koud of warm op met de pesto. *Waarom koud spoelen? Zodat ze knapperig en mooi van kleur blijven
Fotografie©Marie-Pierre Morel