Cocktails & more Food

Deuren In de Doelen open

In de Doelen marcelineke 300x137 - Deuren In de Doelen openEen fijn concert in het Rotterdams concertgebouw In de Doelen in het verschiet? Overweeg dan eens van te voren een vorkje te prikken in het nieuwe café restaurant van Rotterdams concertgebouw de Doelen. De Harmonie chef-kok Marco Somer is verantwoordelijk voor de kaart. Hoewel hij niet dagelijks achter het fornuis van In de Doelen zal plaatsnemen, zijn de smaakprofielen van De Harmonie duidelijk te herkennen in de gerechten. Mooie gerechten met bekende ingrediënten die zijn bereid binnen de filosofie van De Harmonie.
In de Doelen LR marcelineke 300x200 - Deuren In de Doelen open
Aangezien Marco Somer niet dagelijks in de keuken van In de Doelen zal staan, werkt hij nauw samen met chef-kok Javier Pearson Canales, die de zorg draagt voor het dagelijkse reilen en zeilen van In de Doelen. Voorheen werkte Canales als souschef in de keuken van De Harmonie. Hij is daarom tot in detail bekend met het smaakprofiel van het toprestaurant. Marco Somer blijft patron-cuisinier van De Harmonie en fungeert als executive-chef. Marco Somer: “De Harmonie zal als een soort laboratorium voor In de Doelen fungeren, daar worden nieuwe kooktechnieken en smaakprofielen ontwikkeld. Het is mijn doel om de kwaliteit van de brasseriewereld te vergroten en om de kennis van De Harmonie te verspreiden, dat hoop ik met In de Doelen te bereiken.”
Marco Somer LR marcelineke 200x300 - Deuren In de Doelen open
Culinair met een vleugje houtskool
Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat staan de deuren van In de Doelen open. De grote ruimte is verdeeld in verschillende delen, waaronder een patisserie waar goede koffie en taart geserveerd worden. Dan is er de café/brasserie, waar alleen gerechten geserveerd worden van de Josper Grill, een speciale houtskooloven, maar waar ook vorm wordt gegeven aan een totaal nieuwe beleving van een alledaags boordje. De Josper levert een bijzondere combinatie op van de technieken van De Harmonie en de smaak van houtskool. Naast een brasserie is er een restaurantgedeelte, waar de tafels mooi gedekt zijn en de gerechten iets meer verfijning meekrijgen. Door de verschillende functies ontstaat een levendige ruimte waar grote gezelschappen tegelijk kunnen dineren, lunchen of gewoon een drankje drinken maar waar het ook gezellig is als het minder druk is.
Zeebaars met little gem en linquine LR marcelineke 300x200 - Deuren In de Doelen open
Over de Doelen
De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw en een state-of-the-art congresgebouw. In de Doelen vinden jaarlijks ruim 1.200 evenementen plaats, waaronder zo’n 600 concerten in alle genres: van klassiek tot wereldmuziek en jazz. De Doelen ontvangt jaarlijks 650.000 bezoekers, waarvan 450.000 voor de culturele functie. Als concertgebouw bekleedt de Doelen de tweede plaats in Nederland qua publieksbereik en onder de Rotterdamse podiuminstellingen veruit de eerste plaats. Als congresgebouw ontvangt de Doelen jaarlijks de bezoekers van 600 congressen en evenementen. De Doelen is tevens een geliefde locatie voor spraakmakende internationale evenementen, waaronder het International Film Festival Rotterdam en het Gergiev Festival. Het monumentale gebouw staat letterlijk midden in de stad, naast het Centraal Station, en midden in het bloeiende stadscentrum met openbare gebouwen, kunstinstellingen, uitgaansgebieden en winkelstraten. Café Brasserie In de Doelen is onlosmakelijk verbonden met het concertgebouw en dus is er natuurlijk een Doelenmenu, dat zorgt dat de gast tevreden en op tijd bij zijn voorstelling aanwezig is.

Over Marco Somer
De balkenbrei van zijn oma fungeert nog steeds als inspiratiebron van chefkok Marco Somer, die door de ontdekking van dit vergeten recept gefascineerd raakte door koken. Hij deed onder meer ervaring op bij restaurant Maze van Gordon Ramsey, waar chef Jason Atherton hem de sterren van de hemel leerde koken. In Rotterdam ontdekte hij bij het met Michelinster bekroonde Amarone hoe de culinaire wereld van Rotterdam in elkaar stak. Bij De Harmonie werkte hij als souschef, tot hem de functie van chefkok werd aangeboden.

 

www.indedoelen.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress