Dance Home My First Gig: DJs from all over the globe telling the story of their first gig

Dj Patrice van den Berg

patrice 2 169x300 - Dj Patrice van den BergDe Amsterdamse dj Patrice van den Berg maakte als gitarist zijn debuut in de house scene. Na optredens met onder anderen Mad Doc 20/20. Hij stond op meerdere raves for The Soho Connection (Paul Jay and Crazy Shaun) en grote venues als bijvoorbeeld de Beijnenshal, de Jan van Galenhal en de Zaanse Waakzaamheid.

“Ik ben nog altijd supertrots dat ik kan zeggen dat mijn eerste gig in de legendarische club de Waakzaamheid in Koog aan de Zaan was. Ik was 28 jaar, het was 1990. Deze kans kwam op mijn pad omdat ik was gevraagd als gitarist in het Mad Doc 20/20 live project, wat verder bestond uit Norbert Mannaert en Dov Elkabas aka The Prophet. We hadden samen flink gerepeteerd, dus met de zenuwen viel het allemaal wel mee. Ik voelde vooral een gezonde spanning. “

Kennismaking
“De dansvloer stond vol met het typische publiek uit het begin van de housetijd; de zaal was uitverkocht en iedereen ging totaal uit zijn of haar dak. Ik wist niet wat ik zag! Want, hoe raar het misschien klinkt, deze gig was voor mij meteen de eerste keer dat ik überhaupt kennis maakte met de house scene en het bijbehorende feesten.”

Mentor
“Norbert Mannaert van Mad Doc 20/20 was mijn mentor. Hij introduceerde mij en Dov met het Cubase systeem, destijds nog op Atari ST met floppys. Dat kun je je nu bijna niet meer voorstellen, haha.”
patrice 1 300x225 - Dj Patrice van den Berg
Morele steun
“Gelukkig verliep onze set prima; helemaal zoals we hadden gerepeteerd. Jammer genoeg was mijn toenmalige vriendin geen getuige van mijn debuut, maar ik kreeg volop morele steun van een aantal vrienden, onder wie degene die de video heeft gemaakt waar bijgaand screenshot uit voortkomt.”

Psy trance
“Via de psy trance scene ben ik in 1994 een soloproject gestart onder de naam Syrinx. Ook heb ik meegewerkt aan het legendarische Metal Spark project, samen met dj Lucas en Lorenzo Zoeter. Een ander samenwerkingsverband was met Ramon Sterman onder de naam Microdome. Uit al deze projecten zijn diverse releases voortgekomen en belandde ik in de Amsterdamse Escape, Mazzo en poptempel Paradiso en stond ik op Dance Valley.“

“Vanaf 2002 ben ik als dj actief. Zo stond ik onder meer op Black Box (hosted door Milan Meyberg), Chicken Skin & Bish Bosh van de legendarische MC Marxman, The Bus (hosted door Debra Mitchel), Insound Festival (hosted door Josep Vicent, What’s On Your Mind van Dexon en mocht ik zelfs op 3FM aan de bak, bij Giel Beelen. Daarnaast treed ik op met live mixes en maak ik remixes. ”

Solo live set
“Inmiddels heb ik diverse deep/tech house EP’s uitgebracht op de labels Midi8or (van Midi Amsetrdam) en Spagat Music Berlin (van Haito Goepfrich) samen met Moritz die ik tijdens een gig in Studio 80 op Black Box heb leren kennen.Sinds vorig jaar ben ik volop aan de slag met een nieuwe solo live set met Ableton Live, gitaar, analoge Korg MS 10 synth en ben ik gevraagd voor het Vektor Agency. Op 30 mei sta ik met mijn live set op de Eeuwigheid in Hedon, Zwolle, samen met Olivier Weiter, Illesnoise, Wesley Roberts en MC Complicated. Daar heb ik veel zin in! Van gitaar spelen in de Waakzaamheid tot mijn huidige sets, poeh, I’ve come a long way.”

 

www.vektoragency.com/patrice.html

www.facebook.com/patrice.vandenberg

www.facebook.com/PatriceVanDenBerg?fref=ts

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress