Cocktails & more

Dubbel zo groene thee

pick1 300x210 - Dubbel zo groene theeIn Nederland drinken we al ruim 15 jaar groene thee. Voorheen werd de drank vooral geassocieerd met gezondheid, nu is het een ware. Pickwick komt daarom met een primeur onder de groene theeën in de supermarkt: Pickwick Double Green. Een groene thee met een combinatie van twee karaktervolle groene ingrediënten zoals bijvoorbeeld groene kruiden. Nu verkrijgbaar à ca. € 1,65 in drie heerlijke smaakvarianten: Appel & Citroengras, Komkommer & Munt, en Druif & Citroenverbena.
pick3 300x210 - Dubbel zo groene thee
“Maar liefst 83 procent van de Nederlandse huishoudens drinkt thee, gemiddeld wel drie kopjes per dag”, vertelt Lot van Wegen van Pickwick. “Groene thee is naast zwarte thee steeds vaker de standaard onder theedrinkers. De typische lichte en zachte smaak van deze thee maakt dat steeds meer Nederlanders ervoor kiezen. Op deze trend spelen we al langer in, en met de lancering van Pickwick Double Green komen we tegemoet aan consumenten die nog meer groene variatie willen. Pickwick Double Green: drie milde groene theevarianten met een frisse smaak. Bijzondere blends die een combinatie zijn van een kwalitatieve, smaakvolle groene thee en dubbele groene ingrediënten. Dat is dus dubbel zo groene thee én dubbel zoveel smaak in één kopje thee.”

Van komkommer tot druif
De nieuwe verrassende Pickwick Double Green lijn met een eigen karakter en smaak bestaat uit drie varianten en alle melanges zijn 100{38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} natuurlijk. Zo is er Appel & Citroengras. Appel is een favoriet ingrediënt voor thee, vooral door de licht fruitige smaak. Daarnaast is de alom geliefde smaak van citroen terug te vinden in citroengras, een plant uit de grassenfamilie. De bladeren van de plant worden veel gebruikt in de Aziatische keuken en ze hebben een frisse, citroenachtige smaak. Deze ingrediënten, samen met een kwalitatieve groene thee, zorgen voor een toegankelijke blend. Dan is er Komkommer smaak & Munt. Munt, een van de meest favoriete en frisse theekruiden, gecombineerd met de subtiele smaak van komkommer, zorgen voor een optimale balans en een vernieuwende groene thee blend. De derde variant is Druiven smaak & Citroenverbena. De frisse en milde smaak van druif gecombineerd met citroenverbena, een kruid van oorsprong afkomstig uit Chili, maakt de groene thee tot een lichte en ongewone, maar zeker ook smaakvolle melange.
pick4 300x210 - Dubbel zo groene thee
Groen versus zwart
Hoe zit het nou precies met groene en zwarte thee? Wat is het verschil? De theeplant, ook wel Camellia Sinensis genoemd, is verantwoordelijk voor zowel zwarte als groene thee. Het verschil tussen de twee theeën zit hem in de bewerking van de theeblaadjes. Zwarte thee ondergaat een natuurlijk proces, waarbij de bladsappen van de theeblaadjes in aanraking komen met zuurstof. Hierdoor kunnen de blaadjes volledig oxideren en verandert de kleur van de blaadjes van groen in goudbruin tot zwart. Bij groene thee vindt echter geen oxidatie plaats, maar worden de blaadjes direct na de oogst gestoomd, waardoor ze hun groene kleur en specifieke smaak behouden. Info: www.pickwick.nl.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress