Gadgets Make your home your own

Duurzaam wassen

1OKOMix 300x212 - Duurzaam wassenWassen met een superieur resultaat. Het kan. De AEG ÖKOMix wasmachines (v,a, ca. 799 euro) zijn de enige wasmachines die wasmiddel en wasverzachter eerst met het water mengen. Pas daarna wordt de mix gelijkmatig over de was verdeeld. Stuk voor stuk, vezel voor vezel krijgt al het wasgoed dezelfde, verzorgende behandeling. Zo wordt de was aantoonbaar schoner, zachter, zuiniger en frisser.

Juist omdat ÖKOMix machines het wasmiddel optimaal gebruiken, wassen ze op 30 graden even schoon als andere machines op 40 graden. Daardoor besparen ze per wasbeurt tot wel 50{38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} op de energiekosten en zijn ze zo veilig dat ze het Woolmark Green certificaat hebben gekregen. Schoner, zachter, zuiniger en veiliger wassen.
2OKOMixmg 225x300 - Duurzaam wassen
‘Groene’ fashion
Vroeger stond ‘groene fashion’ enkel voor duurzaam geproduceerde kleding. Tegenwoordig staat het ook voor duurzaam wassen, wat leidt tot een besparing van water, energie en wasmiddel. Bij de traditionele wasmachines worden kleding, water en wasmiddel gemengd in de trommel. Dit kost meer tijd om het wasmiddel volledig op te laten lossen. Bij de ÖKOMix wasautomaat wordt de kleding eerst met water bevochtigd, daarna wordt water en zeep buiten de trommel met elkaar vermengd alvorens het met de DirectSpray op de kleding wordt gesproeid. Dit zorgt voor een superieure was efficiëntie met een zeer laag energieverbruik. Ook helpt dit om de verkleuring van de kleding tegen te gaan. Dankzij de Mix & Spray wordt voorkomen dat er wasmiddel-, of bleekvlekken ontstaan door onopgelost wasmiddel. Het OptiSense systeem zorgt voor een effectieve wasbeurt. De lengte van de wasbeurt is bijvoorbeeld aangepast aan het gewicht van het wasgoed. Dankzij de gelijkmatige verdeling is deze manier van wassen niet alleen goed voor het milieu, maar behandelt het ook de kledingstoffen met een uitzonderlijke zorg en voorkomt het onnodige slijtage. Info: www.aeg.nl/Plan-Design/Serie/OKOMix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress