Food Travel

Ecuador is dé nieuwe foodbestemming

Cazuelamg 300x169 - Ecuador is dé nieuwe foodbestemmingQuinoa is in een razend tempo de lieveling in vele keukens geworden. Een van de grootste producenten is Ecuador. Quinoa behoort tot het culinair erfgoed van het land. In navolging van de groeiende aandacht voor de Zuid-Amerikaanse keuken in wereld van mondiale topgastronomie, tippen foodkenners: Ecuador is dé nieuwe foodbestemming in Zuid-Amerika.

Een nieuwe generatie chefs uit Ecuador, met een scholing in sterrenrestaurants in Spanje en Frankrijk, zoals chef-kok Mauricio Acuña, keren terug naar Ecuador om de typische Ecudoriaanse keuken naar een topniveau te brengen. Hierbij maken ze gebruik van de culinaire rijkdommen die het land te bieden heeft.
Chocolate Turronmg 300x210 - Ecuador is dé nieuwe foodbestemming
Zaden
Door het fijne klimaat in Ecuador, niet te warm en niet te koud, is het de ideale plek om de quinoaplant te laten groeien. Het eetbare gedeelte dat op menig bord terecht komt, zijn de zaden van de plant. Quinoa is dus geen graan, een veel voorkomend misverstand. Het is daarom ook zeer geliefd bij mensen met coeliakie.
Palmitomg 300x223 - Ecuador is dé nieuwe foodbestemming
Bereidingen
De zaden zijn heerlijk in salades en soepen, maar zijn ook een prima basis voor vegetarische burgers. Of wat te denken van een zoete variant? Quinoa is de ideale vervanger voor het welbekende havermoutontbijtje, waarbij je de quinoa gaart in melk en aftopt met vers fruit. In Ecuador wordt quinoa meestal verwerkt in soepen. Denk aan een goed gevulde groentesoep met wortel, koriander, avocado, doperwten en limabonen of een  stevige variant met aardappel en botermals rundvlees. De quinoa vervangt dan eigenlijk de rijst of vermicelli. Info:

http://visit.ecuador.travel/culinario/site/en of www.proecuador.gob.ec/en/

Huffington Post over de opkomst van Ecudoriaanse keuken

www.huffingtonpost.co.uk/rupert-parker/ecuador-travel_b_4141074.html?just_reloaded=1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress