Bites & Booze Books Cookbooks Food Recipes

Eten volgens je bloedgroep

DagelijksgezondDEF2 marcelineke 219x300 - Eten volgens je bloedgroepHeb je gew(r)ichtsproblemen, reuma, te hoge cholesterol, een burn-out? Weet je ook niet meer wat je dagelijks moet eten om gezond en fit te zijn? Heb je weinig tijd om te koken, maar wil je toch gevarieerd en lekker eten? Dan is dit eenvoudige kook- en gezondheidsboek echt iets voor jou!

In Dagelijks Gezond – Lekker en Eenvoudig Koken (Uitg. Davidsfonds) word je bij elke maaltijd in drie eenvoudige stappen getoond hoe je er iets lekkers en gezonds van kunt maken. Denk hierbij aan een snelle wintersalade, mozzarella met artisjok kalfsvlees met asperges.

Bloedgroep
Auteur en voedingsconsulente voor welvaartsziekten, Hilde Demurie, laat je tevens zien hoe je aan de hand van de bloedgroep kookt. Hiervoor tref je een voedingsmiddelenlijst in het boek aan. Met de smakelijke variaties bij elk gerecht, kun je het hele jaar door elke dag een andere maaltijd op tafel toveren.

Handig
Hoe kom je weer in balans na een bourgondisch weekend? Welk ontbijt past het best bij jou? Op welke tijdstippen mag je wat wel en wat niet eten? Je vindt het allemaal in dit boek (ca. € 24,99).

recept fruitijs marcelineke 225x300 - Eten volgens je bloedgroep
Recept Fruitijs

Ingrediënten (p.p.): 1 banaan, * 1 appel, * amandelschilfers, * rozijntjes

Bereiden: * Pel de banaan, snijd in plakjes, doe in een plastic bakje samen met de in stukjes gesneden appel. Zelf minstens zes uur in de vriezer. Haal het bakje eruit en laat ongeveer 30 min. ontdooien (het fruit moet nog halfbevroren zijn). * Blend het halfbevroren fruit tot een gladde massa. * Leg met behulp van een ijsschep het banaan-appelijs op een bordje. Garneer met amandelschilfers en rozijntjes.

Variaties:

  • Vervang de bananen door ander fruit naar keuze
  • Vervang de appel door notenpasta of voeg notenpasta toe
  • Vervang de amandelschilfers door noten of gedroogd fruit
  • Strooi er kaneel of speculaaskruiden over.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress