Food Recipes

Exotisch smullen


Japanse erwtensoeplr - Exotisch smullenHollandse gerechten met een Japans tintje

Langzaam maar zeker doet de herfst zijn intrede. De kachels gaan aan, kaarsjes worden weer gebrand en we gaan ons weer warmer kleden.En daarmee kiezen wij ook steeds vaker voor traditionele Hollandse gerechten zoals een stamppot, een rijk gevulde soep of een aardappelgerecht. De producten van Kikkoman worden over het algemeen gebruikt bij de bereiding van typisch Aziatische gerechten. Denk aan sushi, wokgerechten en verschillende oosterse groente- en vleesschotels. Durf echter eens te variëren, exotisch te smullen, en geef de typische Hollandse wintergerechten een Japans tintje door bijvoorbeeld een sojasaus toe te voegen of te koken met een teriyakimarinade. Info: www.kikkoman.nl. Bijgaand een heerlijk recept voor Japans gekruide erwtensoep met wasabiroom.

Japans gekruide erwtensoep met wasabiroom
Voor- of lunchgerecht 2 personen
Ingrediënten: *40 g ontbijtspek, in plakjes; * 1-2 eetlepels Kikkoman sojasaus; * 1 eetlepel (kokos)olie; * 1 sjalot, fijngehakt; * stukje prei, in dunne ringen; * ½ eetlepel geraspte verse gember; * 100 g wortel, in kleine stukjes; * 200 g doperwten (diepvries); * 2-3 eetlepels Japanse rijstwijn; * ½ groentebouillontablet; * gemalen rode peper.

Voor de wasabiroom: * 60 ml slag- of sojaroom; * ½ theelepel; * Kikkoman teriyakimarinade; * ½ theelepel wasabipasta; * staafmixer

Bereiding: Bestrijk de plakjes spek dun met sojasaus. Verhit de olie en bak de plakjes spek op middelhoog vuur krokant. Schep het spek uit de pan op een bord. Fruit de sjalotten,prei, wortel en gember 3 minuten op laag vuur in het spekvet. Voeg de doperwten, sojasaus, Japanse rijstwijn, het bouillontablet en 650 ml water toe, breng aan de kook en kook de soep afgedekt 8 minuten. Klop intussen de slagroom stijf en klop de teriyakimarinade en naar smaak wasabi erdoor. Schep met een schuimspaan een kwart van de groenten uit de soep in een kom. Pureer de soep in de pan met de staafmixer. Doe de groenten weer terug in de soep. Proef en breng pittig op smaak met peper. Verdeel de soep over 4 borden. Schep in het midden een lepel wasabiroom en leg de uitgebakken plakjes spek half op de rand van de borden. Lekker met geroosterd stokbrood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress