Travel Wanna eat out?

Flashpacken in Peru

1. Sandboardenmg 225x300 - Flashpacken in PeruAltijd al eens met je rugzak door de prachtige natuur van Zuid-Amerika willen trekken? Dan is Peru de perfecte bestemming. Backpackers en vooral flashpackers kunnen hun hart ophalen in de ongerepte natuur zoals het imposante Andes gebergte, het immense regenwoud en de prachtige kustlijn. Peru biedt tal van bijzondere routes, comfortabele hostels en hotels, onontdekte tempels, bruisende steden en vooral heerlijk eten. Daarbij valt er genoeg te beleven tijdens je avontuur in Peru, van surfen en sandboarden tot jungle treks en de Inca Trail.

Flashpacking in Peru
Flashpacken is het nieuwe backpacken: overdag trek je gewoon met je rugzak door het land maar ’s avonds kun je genieten van een warme douche, lekker eten en een comfortabele kamer in een hostel of hotel. Peru is hier de ideale bestemming voor. Je vindt hier namelijk tal van comfortabele hostels, stijlvolle guesthouses en mooie hotels, voor zeer betaalbare prijzen. Geniet samen met andere flashpackers van goed uitgeruste privékamers midden in de prachtige Peruviaanse natuur of in het centrum van het levendige Lima. Daarbij is het openbaar vervoer in Peru, in tegenstelling tot veel andere back- en flashpack bestemmingen, goed geregeld. De Cruz del Sur bijvoorbeeld, is een buslijn met comfortabelen en luxe bussen, met routes naar alle highlights van Peru.

Avontuurlijke activiteiten
Een ander aspect van het flashpacken is dat gave activiteiten en mooie excursies niet worden overgeslagen. Peru heeft enorm veel te bieden op het gebied van activiteiten en excursies. Bewandel bijvoorbeeld de wereldberoemde Inca Trail naar de bijzondere Machu Picchu en laat je overweldigen door deze waanzinnige eeuwenoude Inca stad. Of ervaar de Amazonejungle met een georganiseerde jungle trek of een boottocht. Peru biedt ook prachtige stranden, vooral in het noorden, waar het uitermate geschikt is om te surfen. Een must-do voor degenen die behoefte hebben aan iets anders is sandboarden: met een surfplank van de zandduinen midden in de woestijn bij het plaatsje Huacachina.
2. Culinair dinerenmg 300x200 - Flashpacken in Peru
Culinair dineren
Peru heeft een geweldige keuken met heerlijk eten. Na een dag vol inspannende activiteiten en bijzondere bezichtigingen kun je op en top genieten in een van de vele kwalitatieve restaurants voor opvallend lage prijzen. Peru is op culinair gebied al meerdere malen in de prijzen gevallen en dat is niet voor niks. Zowel bij lokale marktjes en restaurantjes als bij culinaire sterrenrestaurants, kunnen lekkerbekken hun hart ophalen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Al Toke Pez in Lima, een lokaal tentje waar je de meest voortreffelijke ceviche kunt eten. De Peruviaanse keuken staat vooral bekend om de vele kleuren en verfijnde smaken en wordt gekenmerkt door de verse, lokale producten die in de gerechten verwerkt worden. Info: www.peru.travel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress