Accessories Make your home your own

Folded Lampshade

Folded Lampshade green GRADIENT papier design vouw lampenkap Pepe Heykoop MoreThanHip groenmg - Folded LampshadeDe Folded Lampshade, een uitvouwbare papieren lampenkap, is het nieuwste product van het samenwerkingsverband van de Nederlandse ontwerper Pepe Heykoop en de Tiny Miracle Foundation. Na de Paper Vase Cover is dit het tweede design van Heykoop dat in India wordt geproduceerd en inmiddels negentig vrouwen aan een vast inkomen voor hun gezin helpt. Een prachtig product met een nog mooier verhaal, dat nu verkrijgbaar is in de eco & fair webshop MoreThanHip.

INTERIOR FOLDED LAMPSHADE 002 BY ANNEMARIJNE BAX mg 214x300 - Folded Lampshade
De Folded Lampshade (ca.
€ 38,-) is een uitvouwbare lampenkap die is gemaakt van gecoat papier, plat is verpakt in een envelop en eenvoudig in elkaar te zetten is. Eenmaal uitgevouwen, komt er een zekere spanning op het papier te staan, wat zorgt voor een fascinerende, strakke vorm. De Folded Lampshade is er in vijf verschillende kleuren: groen, grijs, geel, rood en wit.

Folded Lampshade red GRADIENT papier design vouw lampenkap Pepe Heykoop MoreThanHip roodmg - Folded Lampshade

Eerlijke productie in Mumbai
Na de Paper Vase Cover is de Folded Lampshade het tweede ontwerp van de Nederlandse ontwerper Pepe Heykoop voor de Tiny Miracles Foundation. Deze stichting helpt sinds 2011 een letterlijk straatarme gemeenschap van zo’n zevenhonderd mensen in het red light district van Mumbai in India bij het verbeteren van hun levensstandaard. De basis hiervoor is het creëren van een vaste bron van inkomsten. Dit is gerealiseerd door de productie van eenvoudige, met de hand te maken designartikelen die gemakkelijk te transporteren zijn. De opvouwbare Paper Vase Cover en nu ook de Folded Lampshade zijn daarom speciaal hiervoor door Pepe Heykoop ontwikkeld.

INTERIOR FOLDED LAMPSHADE  001 BY ANNEMARIJNE BAX  200x300 - Folded Lampshade

Vast inkomen
In de werkplaats van Tiny Miracles Foundation werken inmiddels negentig vrouwen, die hiermee een vast inkomen op het niveau van de Indiase middenklasse voor hun gezinnen genereren. Daarnaast zorgt de stichting voor onderwijs voor de kinderen, een opleidingsprogramma voor de volwassenen en medische zorg voor de hele gemeenschap. Het doel van Tiny Miracles is om in 2020 de armoedecirkel van de 700 Pardeshi te hebben doorbroken, zodat de hele gemeenschap economisch zelfstandig is. Info: www.morethanhip.nl. De verzending is gratis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress