Accessories Fashion Travel

‘Future friendly’ backpack

rugzak1 300x200 - 'Future friendly' backpackAmsterdams merk Ikku maakt accessoires met oog voor de toekomst. Aan Ikku’s Black & Blue collectie van denim van biologisch katoen gecombineerd met natuurlijk geverfd leer is nu een backpack toegevoegd.

rugzak2 300x200 - 'Future friendly' backpack
Deze ‘future friendly’ backpack (ca. € 329,99) is ontworpen om te beschermen wat je meeneemt onderweg, waar je ook naartoe gaat. Handgemaakt van zwaar volnerfs leer, heeft de tas een robuuste en duurzame uitstraling, die wordt verzacht door het contrast met de denim van biologisch katoen. Clean en simpel, voor een mobiel en handsfree leven, of je nu zakelijk of voor je plezier onderweg bent (er past een 13-inch laptop in).

rugzak3 300x200 - 'Future friendly' backpack

Blijvend design
Ikku’s accessoires zijn bewust ontworpen om zo min mogelijk impact te hebben op het milieu. De denim en de binnenvoering zijn gemaakt van biologisch katoen, gewonnen uit katoengewassen waaraan geen schadelijke giffen zijn toegevoegd. Dit garandeert een uitzonderlijke kwaliteit en duurzaamheid, omdat de vezels niet verzwakt zijn door chemicaliën. De robuuste volnerf leren basisbox van de backpack en alle leren details zijn op een natuurlijke manier geverfd.

rugzak4 300x200 - 'Future friendly' backpackDeze combinatie van stoffen sluit aan bij het clean design waar Ikku sinds de eerste collectie om bekend staat. “Leer en denim zijn uitzonderlijk tijdloos en duurzaam. Beiden worden alleen maar mooier met de jaren. Door deze materialen te combineren, ontstaat een subtiel contrast tussen kleuren en materialen, die bij elke garderobe past. Perfect voor ons streven om ontwerpen te creëren die blijven”, vertelt Daniel Archutowski, Ikku’s medeoprichter en ontwerper.

rugzak5 300x200 - 'Future friendly' backpack
Black & Blue-collectie
De Black & Blue-collectie combineert een zware denim van biologisch katoen met Italiaans leer van hoge kwaliteit dat natuurlijk geverfd is in blauw of zwart. De collectie bestaat naast de backpack uit hoezen voor MacBook 11”, 13”, 15”, iPad, iPad mini, een neckwallet voor iPhone 4, 4S & 5, een cardholder, een tas en een sleutelhanger.

Het verhaal van Ikku
Het Amsterdamse Ikku is opgericht in januari 2012 door drie vrienden: Daniel Archutowski, Frank Bleker en Janneke Grootings. Ze deelden de droom om zelf producten te creëren en bundelden hun krachten op gebied van mode, productontwerp, marketing en productie. Zo ontstond Ikku, dat een gevoel van esthetiek en mode combineert met de functionele en toekomstgerichte eisen van de wereld van vandaag. Ikku betekent ‘komen en gaan’ in het Japans. Met oog op de toekomst is de herkomst van materialen en de manier van produceren van groot belang. Toekomstvriendelijke materialen beschermen het leven wat je met je Apple producten zelf creërt. Info: www.ikkuonline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress