Cocktails & more

Geschenkblik van Underberg

12 pack Underbergmg 266x300 - Geschenkblik van UnderbergDe oude Egyptenaren dronken het al: kruidenbitters als digestief. De combinatie van aromatische kruiden, boombast, wortels en alcohol helpt het lichaam bij de spijsvertering. Ook het Duitse merk Underberg heeft een rijke geschiedenis als het gaat om kruidenbitters: het geheime recept voor dit kruidendigestief is sinds 1846 in de familie. Sinds 2005 brengt Underberg ieder jaar een speciaal blik uit met daarin twaalf flesjes (ca. € 13,15 per geschenkblik). Ieder flesje bevat een kruidenelixer waarin kruiden uit 43 verschillende landen zijn samengevoegd. Het thema van het blik is dit jaar Nederland en het is dan ook versierd met typisch Nederlandse illustraties van Amsterdam, Rotterdam, Aalsmeer en Zeeland.

Haring, een puntzak met friet, grachtenpanden, poffertjes, de skyline van Rotterdam, rookworst en natuurlijk tulpen en molens. Veel typisch Nederlandse kenmerken zijn terug te vinden op het geschenkblik van Underberg, het kruidendigestief uit Duitsland. In het mooi uitgevoerde blik zitten twaalf van de karakteristieke flesjes, die stuk voor stuk precies de aanbevolen hoeveelheid bevat van het kruidige geheim. Tien jaar geleden bracht Underberg het eerste blik uit van de ‘culinaire wereldreis’, met daarop typische kenmerken en gerechten van een land. Een collectors item dat het ook heel goed doet als geschenk.
HandsignInt P000305mg 249x300 - Geschenkblik van Underberg
Wonderlijk kruidendigestief
Underberg is een kruidendigestief dat wonderen doet voor de spijsvertering. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Underberg stimulerend werkt op de maagsappen en de darmwerking. Bij dat onderzoek dronken mensen met spijsverteringsklachten na het avondeten een Underberg en bij 90 {38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} van de onderzochten verminderden de klachten. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat vetwaarden in het bloed positief beïnvloed werden bij gebruik van Underberg. Een glaasje Underberg na het eten is dus een goed idee.

Nederlandse roots
De oorsprong van Underberg ligt opvallend genoeg in ons eigen land. Oprichter Hubert Underberg ontdekte tijdens zijn opleiding in Nederland en België het bestaan van een kruidenelixer dat vermengd werd met jenever. Dit maagbitter fascineerde Hubert, hoewel het hem verbaasde dat de samenstelling van het kruidenmengsel niet constant was. In 1846 stelde hij zichzelf het doel om onder het motto ‘Semper Idem’ (= altijd hetzelfde) een kruidendrank te ontwikkelen die een constante samenstelling had en bedacht een methode om de heilzame werking van de kruiden te vangen in een uniek drankje. Al snel was Underberg een succes in heel Europa. Het merk mocht zich hofleverancier noemen en ontving verschillende prijzen. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie Underberg.
Underberg collectors tin 2015mg 297x300 - Geschenkblik van Underberg
Constante kwaliteit
De ultrageheime Underbergreceptuur (alleen de familie kent de precieze ingrediënten) wordt al sinds het prille begin strikt uitgevoerd om de kwaliteit en de werking constant te houden. Vervolgens rijpt het mengsel maandenlang op vaten van Sloveens eikenhout. Die vaten zijn al net zo oud als de drank zelf en worden daarom gekoesterd, want in nieuwe vaten zou de smaak van Underberg veranderen. Underberg houdt zo strikt vast aan de constante kwaliteit, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog de productie werd stopgezet omdat niet alle kruiden voorhanden waren.

 

Tot slot wordt Underberg in het kenmerkende flesje gegoten, dat wordt omwikkeld met strokleurig papier. Dat gebruik stamt nog uit de tijd dat flessen met krantenpapier omwikkeld werden voor vervoer. Om de flesjes herkenbaar te maken kregen ze hun eigen papier, mét etiket. Het papier zorgt er bovendien voor dat het flesje beschermd wordt tegen zonlicht, dat invloed zou kunnen hebben op de werking. Om optimaal van een Underberg te kunnen genieten, drink je het uit een speciaal voor Underberg ontworpen glas, een 24 centimeter hoog mond geblazen exemplaar. Info: www.underberg.com of www.walravensax.nl

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress