Food Recipes

Gevulde zoete puntpaprika’s

Tijd voor Paprika licht wekelijks een recept uit om je te helpen om op gemakkelijke wijze een lekker en gezond gerecht op tafel te zetten. Deze week zijn dat gevulde zoete puntpaprika’s. Het vullen van een paprika hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit makkelijke recept zet je het zo op tafel.
R025 Gevulde zoete puntpaprika WEB marcelineke 300x169 - Gevulde zoete puntpaprika’s
Recept gevulde zoete puntpaprika’s:

Ingrediënten (4 pers): * 4 Zoete puntpaprika’s (bijv. Ramiro), * 250g cherry tomaten, * 150g Feta kaas, in blokjes van 5 mm., * 8 tl Pesto, * 800g Kleine pastinaak(wortel), * Sap van een citroen, * 4 tl Olijfolie, * Zout, * Vers gemalen zwarte peper

Bereiden: * Verwarm de oven voor op 200°C. * Halveer de paprika’s door ze voorzichtig in de lengterichting door de steel in twee helften te snijden. * Verwijder de zaadjes, maar laat de stelen zitten. * Meng de cherry tomaatjes, de feta kaas, pesto, wat zout en peper naar smaak door elkaar. * Verdeel het mengel over de acht paprikahelften en zet ze in een ondiepe ovenschaal. * Bereid de pastinaak, snij ze in halve of in kwart stukjes, afhankelijk van de grootte. * Doe ze in een schaal met de olijfolie, citroensap en wat zout en peper. * Meng de ingrediënten met de hand zodat de pastinaak overal bedekt is met het mengsel. * Doe deze ook in een aparte, ondiepe ovenschaal en zet deze schaal boven (op de heetste plek) in de oven. * Zet de paprika’s iets lager. * Bak de gerechten ongeveer 35 minuten, totdat de pastinaken zacht en lichtbruin zijn. * Draai ze halverwege een keer om. * Als de paprika’s gaar zijn en de pesto is er goed ingetrokken, is het klaar om op te dienen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress