Cocktails & more Food Wanna eat out?

Gezellige Kantine en Biertuin-in-één

Kantine en Biertuin marcelineke 300x206 - Gezellige Kantine en Biertuin-in-éénHet was het enige dat nog ontbrak in Kralingen: een ongecompliceerde gezellige kantine en biertuin-in-één. Sinds restaurant K&B (Kantine & Biertuin) haar deuren opende op de hoek van de Waterloostraat en de Oudedijk weten velen het terras te vinden. Laagdrempelig, toegankelijk, laidback en met een aankleding en sfeervolle verlichting die doen denken aan een bistro zoals je die alleen in een zijstraat van een oude wijk in Parijs of Barcelona vindt.
KB 2 marcelineke 300x200 - Gezellige Kantine en Biertuin-in-één
Van ’s morgens 10 uur tot ’s avond laat (K&B sluit pas als de gezelligheid afneemt) is het een komen en gaan van verre gasten en locals. Want de hele buurt loopt uit voor de heerlijke geuren van spit en grill. Hier geen smetteloos linnen op designertafels, maar lange gehavende biertafels waarop mes en vork gewikkeld zijn in een theedoek. Geen zwezerik en kalfswang, wel een half kippetje van Wildhandel Treuren, bereid op de eigen huisgrill, een sappig Burgertje van Kralingen of een mooie ribeye met pittig houtskool aroma. Maar ook met een kleine snack als de rijk gevulde Rotterdamsche bitterballen en smeuïge kipgehaktballen komen alle foodies hier goed aan hun gerief. Of het nu een burger, kip van het spies of een vers visje moet zijn, iedere dag tovert chef-kok Paul van den Brekel verrukkelijke gerechten uit de keuken van K&B.

Robuuste en frisse bieren
De kantine is licht en ruimtelijk, met mooie houtsoorten verwerkt in tafels, banken en parket. Koperen buizen tussen de lampen aan het plafond, houthakkersbijlen aan de muur en een graffiti van het Rotterdamse kunstenaarscollectief Lastplak. De bieren zijn zoals ze zijn moeten: robuust en met karakter, La Chouffe op de tap en de La Trappe Tripel en Texelse Skuumkoppe van de fles, of juist licht en fris zoals Kornuit op de tap, de Grimbergen Blond en de Hoegaarden Rosé. De witte huiswijn (Chileense Chardonnay) valt goed in de smaak, net als de wat exclusievere Spaanse Godello.
KB 4 marcelineke 300x200 - Gezellige Kantine en Biertuin-in-één
Speciale avonden
Ook voor speciale gelegenheden of feestelijke dagen draaien ze bij K&B de hand niet om. Iedere maandagavond is er de Burger Monday, waarbij een burger, frietjes en een koud biertje genuttigd kan worden voor slechts € 12,50. Ook de Mexicaanse woensdagavond, Chilli Chilli Bang Bang, is erg in trek, waarbij het Tex Mex Style dinner inclusief cocktail ook € 12,50 kost. Maar het stokpaardje is de drukbezochte Sunday Roast: iedere keer weer andere menuthema’s met het spit, de grill en bbq als basis. Info: www.kenbkralingen.nl of www.facebook.com/kbkralingen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress