Food Recipes

Heerlijk recept met havermout

Kroon RiceDreamEvent 69mg 300x200 - Heerlijk recept met havermoutVeel mensen hebben een lactose-intolerantie of zijn allergisch voor koemelk. Ook wordt er steeds meer vanuit een lifestyle gekozen voor andere alternatieven dan koemelk. Hain Celestial heeft een Dream®-assortiment met zuivelvrije dranken zonder kunstmatige toevoegingen en rijk aan smaak.

Havermout is een basis van een healthy & happy lifestyle. Dit heerlijk recept met havermout geeft de nodige energie om de dag mee te beginnen.

Gevulde eieren met havermout en ahornsiroop geglaceerde bacon (Ingrediënten voor vier porties)

Gevulde eieren: * 2 eieren, * 167 gram bietensap, * 42 gram balsamicoazijn, * 2 gram zout, * ruim 1 gram lapsang souchong (thee), * 1,5 gram Dijon mosterd, * 1,5 gram biet balsamico reductie, * 17 gram mayonaise, * 0,5 gram zout; Havermout: * 67 gram havermout, * 300 gram Oat Dream, * ruim 3 gram zout; Geglaceerde bacon: * 4 plakken bacon, * ruim 11 gram ahornsiroop, * Lente-ui, * Chilisaus naar smaak, * Koriander
Kroon RiceDreamEvent 71mg 300x200 - Heerlijk recept met havermout
Bereiden gevulde eieren: * Breng het bietensap, de balsamicoazijn en het zout aan de kook. * Doe de lapsang souchong in een theezakje en laat de thee vijf minuten in het mengsel trekken. * Haal het theezakje eruit en laat het mengsel afkoelen. * Stoom de eieren 12 minuten in een stoommand of kook ze 10 minuten. * Doe ze direct daarna in ijswater. * Breek elk ei met de achterkant van een lepel en leg ze 30 minuten in het mengsel van bieten, balsamico en thee. * Pel de eieren en halveer ze. * Zeef het mengsel van bieten, balsamico en thee en kook ze langzaam in tot 1/3 van het oorspronkelijke volume. * Mix in een keukenmachine de eidooiers, mayonaise, mosterd en de reductie van het bieten, balsamico en thee mengsel. * Voeg naar smaak wat zout toe. Bewaar het mengsel in een spuitzak in de koelkast.

Bereiden havermout: * Meng de havermout en 100 gram van de Oat Dream. * Laat 30 minuten staan. * Breng 200 gram Oat Dream aan de kook, voeg het zout en de havermout toe en kook op zacht vuur ongeveer zes tot acht minuten. * Verwarm de oven voor op 160 graden. * Kwast de bacon in met ahornsiroop en leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. * Bak ongeveer 10 tot 15 minuten tot de bacon mahonierood wordt. * Laat afkoelen zodat de bacon krokant wordt. * Snijd de lente-ui in diagonale plakken. * Pluk de blaadjes van de koriander en snijd ze fijn. * Vul de eieren met het mengsel uit de spuitzak. * Doe de havermout op een mooi bord en leg het gevulde eitje erop. * Garneer met de bacon, lente-ui en koriander.

Over het Dream® assortiment
Net zoals koemelk bevatten de plantaardige dranken calcium. Een glas Rice Dream® bevat 30{38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} van de aanbevolen hoeveelheid (ADH) calcium. De dranken zijn gemaakt van rijst, haver, amandelen of een notenmix. Naast de Rice Dream® zijn er de varianten Soy Dream Smooth®, Rice Dream® Organic en Calcium, Oat Dream®, Coconut Dream®, Almond Dream® en Nut Dream®. Achtergrondinformatie over Dream® producten vind je op www.ricedream.eu/nl/home

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress