Cocktails & more Food Recipes

Heerlijke Frappuccino taart

DE November 2014 858marcelineke 200x300 - Heerlijke Frappuccino taartOf je nu van je vakantie geniet of aan het werk bent, de zomer is de beste tijd voor een feestje. En dat vier je met taart! Laat je inspireren door dit nieuwe recept voor een heerlijke Frappuccino taart, gemaakt met Senseo koffie. Overigens is er ook mooi nieuws op Senseo-gebied voor de designliefhebbers onder ons. Met de Senseo Café Black – limited edition – maak je sier in je keuken.
DE November 2014 886marcelineke 200x300 - Heerlijke Frappuccino taart
Bereiden:
* STAP 1: * De Frappuccino-parfait: * Klop de slagroom tot yoghurtdikte. * Klop daarna de oploskoffie, de Senseo® koffie, suiker en de eidooiers au-bain-marie (in een kom, boven een pan warm water) gaar. * Na een minuut of twee is het mengsel wat lichter, dat betekent dat de eiwitten gaar zijn. * Schenk het mengsel over in een staande mixer en klop tot het koud en luchtig is. * Dit kan ook met een handmixer, maar het mengsel mag niet meer warm zijn voordat je verder gaat.
* STAP 2: * Spatel de slagroom door het afgekoelde koffiemengsel. * Bekleed een taartvorm met bakpapier en zet er een kleinere taartring in, zodat de parfait iets kleiner wordt dan de bodem van de taart. * Schenk de parfait-mix in de ring en zet 3 uur in de vriezer.
* STAP 3: * Maak nu de bodem: verwarm de oven voor op 180 graden. * Smelt de boter in een steelpan tot hij lichtbruin van kleur wordt. * Houd de boter warm maar zorg dat hij niet verbrandt. * Maal de hazelnoten met de poedersuiker en bloem tot een fijn poeder. * Roer de eiwitten los met de abrikozenjam en de likeur en meng door het hazelnotenpoeder. * Voeg de warme, lichtbruine boter toe en meng goed door. * Vet een taartpan in, bekleed de bodem met bakpapier en schenk het beslag erin. * Bak de bodem in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
DE November 2014 970marcelineke 200x300 - Heerlijke Frappuccino taart* STAP 4: * Eindig met het maken van de koffiesaus: karamelliseer de suiker door deze beetje bij beetje in een koekenpan met dikke bodem te smelten. * Roer en blijf langzaam suiker toevoegen tot alles gesmolten is. * Doe daarna – voorzichtig, het kan spetteren – de sterke Senseo® koffie erbij. * Breng aan de kook en roer totdat het één massa is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. * Laat de koffiesaus afkoelen.
* STAP 5: * Haal de afgekoelde hazelnootbodem uit de vorm en leg klaar op een taartbord. * Stort de parfait uit de taartring door de ring kort aan de buitenkant warm te wrijven met je handen. * Verwijder het bakpapier en leg de parfait op de hazelnootbodem.
* STAP 6: * Klop voor de topping de slagroom met de suiker stijf. * Schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. * Spuit rozetten slagroom op de parfait en verdeel de geraspte chocola erover. * Sprenkel de koffiesaus over de taart en serveer direct.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress