Food Recipes Secret Snack Pleasures

Heerlijke mini espresso brownies

Senseo Brownies 515mg 200x300 - Heerlijke mini espresso browniesHet is lente! Tijd om te genieten van de zon en een zelfgemaakte verwennerij. Ter inspiratie een recept met voor heerlijke mini espresso brownies met kahlua botercrème! De nieuwe Senseo® Original machine met nieuwe blends verzorgt dat lekkere kopje koffie erbij. Info: www.senseo.nl.

Recept Mini espresso brownies met kahlua botercrème

Ingrediënten mini espresso brownies
:* 120 gram ongezouten boter, in blokjes, * 90 gram ongezoete, donkere chocola, in stukjes, * 300 gram suiker, * 100 gram bloem, * 3 grote eieren, *
1 theelepel Douwe Egberts oploskoffie, *
1,5 theelepel vloeibaar vanille-extract, *
snufje zout
Senseo Brownies 535mg 200x300 - Heerlijke mini espresso brownies
Ingrediënten Kahlua botercrème: * 300 gram poedersuiker, gezeefd, * 120 gram, * ongezouten boter op kamertemperatuur, * 15 ml slagroom, *
60 ml Kahlua likeur, *
1 theelepel espresso kaneel voor decoratie

Senseo®tip: Senseo® intense black

Handig: * Brownie bakblik (ongeveer 25 x 18 cm) * Spuitzak
*Ronde uitsteekvorm (diameter +/- 5 cm)
Senseo Brownies 575mg 200x300 - Heerlijke mini espresso brownies
Bereiding:
STAP 1: * Verwarm de oven voor op 160 graden. * Bekleed een brownie bakblik over de breedte met bakpapier. * Smelt op laag vuur de boter met chocola en haal van het vuur. * Roer nu de suiker en de eieren – één voor één – erdoor. * Doe, als dit gemengd is, de oploskoffie, vanille-extract en het zout erbij, roer goed door. * Zeef de bloem boven het mengsel en roer tot een glad beslag. * Giet in de bakvorm en bak 20 minuten. *Laat daarna afkoelen op een bakrooster.
STAP 2: * Doe voor de botercrème de boter in een kom en mix tot de boter zacht en luchtig is. * Schenk de room erbij en mix tot een glad, luchtig mengsel. * Roer in een aparte kom de Kahlua likeur los met de sterke Senseo® koffie. * Doe dit mengsel bij de botercrème en mix op de laagste stand. * Doe al mixend de poedersuiker erbij, steeds ongeveer 100 gram, totdat alles opgelost is.
Senseo Brownies 609 200x300 - Heerlijke mini espresso brownies
STAP 3: * Haal de afgekoelde brownie uit de vorm en steek er met een ronde vorm kleine cirkels uit. * Doe de botercrème in een spuitzak en spuit op elke mini brownie een klein toefje botercrème. * Maak af met een beetje kaneelpoeder.

Geniet ervan!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress