Het is lente! Tijd om te genieten van de zon en een zelfgemaakte verwennerij. Ter inspiratie een recept met voor heerlijke mini espresso brownies met kahlua botercrème! De nieuwe Senseo® Original machine met nieuwe blends verzorgt dat lekkere kopje koffie erbij. Info: www.senseo.nl.
Recept Mini espresso brownies met kahlua botercrème
Ingrediënten mini espresso brownies:* 120 gram ongezouten boter, in blokjes, * 90 gram ongezoete, donkere chocola, in stukjes, * 300 gram suiker, * 100 gram bloem, * 3 grote eieren, *
1 theelepel Douwe Egberts oploskoffie, *
1,5 theelepel vloeibaar vanille-extract, *
snufje zout
Ingrediënten Kahlua botercrème: * 300 gram poedersuiker, gezeefd, * 120 gram, * ongezouten boter op kamertemperatuur, * 15 ml slagroom, *
60 ml Kahlua likeur, *
1 theelepel espresso kaneel voor decoratie
Senseo®tip: Senseo® intense black
Handig: * Brownie bakblik (ongeveer 25 x 18 cm) * Spuitzak
*Ronde uitsteekvorm (diameter +/- 5 cm)
Bereiding:
STAP 1: * Verwarm de oven voor op 160 graden. * Bekleed een brownie bakblik over de breedte met bakpapier. * Smelt op laag vuur de boter met chocola en haal van het vuur. * Roer nu de suiker en de eieren – één voor één – erdoor. * Doe, als dit gemengd is, de oploskoffie, vanille-extract en het zout erbij, roer goed door. * Zeef de bloem boven het mengsel en roer tot een glad beslag. * Giet in de bakvorm en bak 20 minuten. *Laat daarna afkoelen op een bakrooster.
STAP 2: * Doe voor de botercrème de boter in een kom en mix tot de boter zacht en luchtig is. * Schenk de room erbij en mix tot een glad, luchtig mengsel. * Roer in een aparte kom de Kahlua likeur los met de sterke Senseo® koffie. * Doe dit mengsel bij de botercrème en mix op de laagste stand. * Doe al mixend de poedersuiker erbij, steeds ongeveer 100 gram, totdat alles opgelost is.
STAP 3: * Haal de afgekoelde brownie uit de vorm en steek er met een ronde vorm kleine cirkels uit. * Doe de botercrème in een spuitzak en spuit op elke mini brownie een klein toefje botercrème. * Maak af met een beetje kaneelpoeder.
Geniet ervan!