Cocktails & more Cookbooks Food Recipes

Hemsley & Hemsley

Hemsley Hemsley De kunst om goed te etenmg 232x300 - Hemsley & HemsleyDe Britse zusjes Hemsley & Hemsley zijn niet alleen bloedmooi, ze zijn ook nog eens doorgewinterde koks die gezondheid en welzijn hoog in het vaandel dragen. Jasmine was meer dan vijftien jaar model en moest altijd voer haar voeding nadenken en Melissa reisde over de hele wereld als brandmanager van een modebedrijf en werkte in de marketing voor pubs en bars. Omdat beiden vaak onderweg moesten eten, werd gezond eten een echte uitdaging. Zo kregen ze De Kunst om Goed te Eten, zoals hun prachtig en praktisch kookboek dan ook heet, perfect onder de knie.

Hun opzienbarende, nieuwe manier van koken is geschikt voor iedereen die van lekker eten houdt, zich goed wil voelen en eruit wil zien als de beste versie van zichzelf. Zij bedachten voor dit boek meer dan 150 originele recepten met natuurlijke, onbewerkte producten, die rijk zijn aan voedingsstoffen en eenvoudig te maken. Zo lekker dat je zou vergeten dat het ook nog eens voedzame en gezonde gerechten betreft. Bijgaand tref je als voorbeeld het recept aan voor Doperwtenbroccolipuree met munt.

Praktisch en nuchter zijn de sleutelwoorden van De Kunst om Goed te Eten. Bovendien denken de zussen mee als het gaat om het uitbannen van suikerrijke producten uit je voedingspatroon. Of je nu wil ontbijten, smacht naar een lekkere salade of een hoofdgerecht met vis, vlees en/of groenten zoekt, met dit boek verander je je manier van koken en eten voor altijd. Erg handig: met tips en technieken voor gerechten die passen bij een drukke levensstijl. Info: www.hemsleyandhemsley.com of www.fontaineuitgevers.nl.

Fotografie: Nick Hopper
Hemsley Hemsley Doperwtenbroccolipuree met muntmg 200x300 - Hemsley & Hemsley

Recept Doperwtenbroccolipuree met munt (4 pers)
Doperwten zijn heerlijk en zoet, wat betekent dat ze andere groenten heel goed kunnen maskeren. Gebruik van de broccoli ook de stronkjes, smokkel ze erbij en stamp ze samen fijn. De zussen Hemsley houden van warme doperwten en de troostvolle, romige puree, maar vergeet niet dat ze behalve als bij- of basisgerecht, ook lekker zijn als vullende dip of als beleg voor bruschetta. Besprenkel ze met een pesto voor wat extra pit in plaats van ze met kruiden te bestrooien.

Ingrediënten: * 1 teen knoflook, fijngesneden, * 1 stronk broccoli, ca. 300 g, in roosjes gesneden en stelen fijngehakt, * 350 g diepvriesdoperwten, * sap van ½ citroen, * 2 eetl. extra vergine olijfolie, * 1 eetl. geknipte bieslook, * een handjevol muntblaadjes, * zeezout en zwarte peper, * pesto naar keuze, om te besprenkelen

Bereiden: * Doe de knoflook en broccoli in een pan met 4 eetlepels water. * Leg het deksel erop en stoom de groente in 5 minuten gaar. * Controleer een keer of er nog voldoende water in de pan zit om te voorkomen dat de broccoli aanzet en voeg eventueel een scheutje toe. * Draai het vuur uit, giet de groente af en roer de doperwten erdoor.* Sluit de pan en laat hem 5 minuten staan zodat de erwten in de hitte van de pan kunnen ontdooien. * Doe knoflook, broccoli, erwten en alle overige ingrediënten in een keukenmachine of blender, houd wat bieslook achter om te garneren en mix tot het een romige massa is. * Proef of er zout en peper bij moet en serveer de puree heet met bieslook en pesto erop of laat het mengsel afkoelen en serveer als dip of op toast.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress