Bites & Booze Fashion

Hip & Happening New York

DYNAMISCHE WIJK VOL FOOD, SHOPS EN MUZIEK
WILLIAMSBURG, DAAR MOET JE ZIJN!

Kitchen Meat Hook Williamsburg Credits nycgomg 300x200 - Hip & Happening New York

Net buiten Manhattan en net zo hip: Williamsburg. Het is een van New Yorks meest dynamische wijken barstensvol coole restaurants, bijzondere boetiekjes en trendsetters. Een dagje, avond of misschien wel heel weekend staat garant voor een fikse dosis nieuwe inspiratie. Kleding, muziek, eten… Het is een wijk die bezoekers om elke hoek weet te verbazen.
Williamsburg ligt in het populaire Brooklyn en is gemakkelijk bereikbaar met de L en G metro. Ga op zaterdag naar Smorgasburg, een culinaire markt met meer dan honderd verkopers uit NYC en de regio. Zondag bezoeken shopping lovers Brooklyn Flea, een markt vol vintage kleding, juwelen en meubels. En dan zijn er nog unieke shops als Catbird, voor cadeautjes en juwelen, mag je boekwinkel Spoonbill & Sugartown niet missen, koop je in Pema kleding die je nergens anders vindt en shop je bijzondere accessoires in Lavai Maria. Wat je in Williamsburg ook op de kop tikt, je bent er zeker van dat het is goedgekeurd door de trendsetters van misschien wel de hipste wijk van NYC.

Williamsburg Street Marley White Credits nycgomg 300x200 - Hip & Happening New York
Wat lekker eten en drinken betreft, zit je in Williamsburg ook helemaal goed. Zo vind je hier Bamonte’s, een échte Italiaan en een van de oudste restaurants van New York. Voor heerlijke verse vis ga je naar Frost en voor de beste biefstuk schuif je aan bij Peter Luger. Een andere aanrader is Brooklyn Brewery, waar het populaire Brooklyn Lager wordt gebrouwen. Liever wijn? Die proef je bij Brooklyn Winery. Voor wat sterkers, zoals gin en whisky, ga je naar New York Distilling Company. En als de nacht dan nog jong is, kun je door naar Brooklyn Bowl. Hier wordt – behalve gebowld – ook gedanst en er treden bandjes op. Info: nycgo.com/neighborhoods.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress