Barbecueën doe je dit seizoen hip, hot en met hout. De lekkerste mini-hamburgers maak je zelf in allerlei smaakcombinaties. Sauzen en marinades zijn hotter dan hot en de nieuwe ketch’ups lekker zoet. En wil je het iets milder dan gaat je vlees, vis of groente in een houten wrap op de grill. Bijgaand enkele tips van Oil & Vinegar, waar je ook terecht kunt voor de heerlijkste toppings en kruiden.
Recept Smoky, Italian & French Mini-Burgers (hoofdgerecht 8 pers.; ca. 50 min. – 3 mini-burgers p.p.)
Ingredienten: * 1 kilo rundergehakt, * 3 sjalotten, fijngesnippers, * 3 eieren, * 6 sneetjes brood, zonder korst, * peper & zout, * 24 kleine broodjes + sla. Extra nodig: Burger Press Mini.
Smokey: Gehaktkruiden: * 1 el Australian Bush Mix, * 1 el Smoky Grill Sauce. Topping: * Smoky Grill Sauce, * Green Burger Salsa, * knapperig gebakken bacon.
Italian: Gehaktkruiden: * 1 el Pesto alla Genovese, * 1 el Ketch’Up d’Espelette.
Tip: Voeg wat extra brood toe als het mengsel te nat wordt. Topping: * mozzarella, * Pomodoro della Mamma (zongedroogde tomaten), * Ketch’Up d’Espelette.
French: Gehaktkruiden: * 1 el Dipper Formaggio.
Topping: * Brie, * Uienringen, gebakken met 1 el Mélange de France
Bereiding: *Maal het brood en de sjalot fijn in een keukenmachine, * Meng dit met het gehakt en ei in een kom en verdeel het gehakt in 3 gelijke delen, * Voeg de kruiden van de gewenste burger toe, * Vorm de burgers met de Burger Press Mini, zet ze koel weg en bereid intussen de toppings voor, * Bak de burgers op de barbecue of in een grillpan gaar in ongeveer 5 minuten, * Serveer de burgers op een minibroodje met de sla en de 3 toppings.
Info: www.oilvinegar.com