Make your home your own

Hortensia in het zonnetje

Hortensia 07 WEBmg 300x200 - Hortensia in het zonnetjeDe tuindeuren staan open en we zitten zo vaak en zo lang mogelijk buiten. In de zomer kun je volop genieten van de zon en van een bloemrijke tuin. Juli is de maand dat de bloei van de hortensia’s zijn hoogtepunt bereikt en tuinliefhebbers kunnen dan hun geluk niet op. Als Tuinplant van de Maand juli staat de hortensia in het zonnetje. Letterlijk en figuurlijk!
Hortensia 04 WEBmg 300x200 - Hortensia in het zonnetje
Er zijn veel verschillende hortensiasoorten met bloemen in het wit, roze of blauw. De bekendste zijn de boerenhortensia, de Annabelle en de pluimhortensia. Door hun diversiteit passen hortensia’s heel goed binnen de tuintrends van 2015. Zet bijvoorbeeld eens een witte boerenhortensia, pluimhortensia en hortensia Annabelle bij elkaar in de border. En plant ook op het terras witte hortensia’s in houten kuipen. Je geeft zo de hele tuin de natuurlijke en luxueuze uitstraling van de Eco Luxe tuintrend. Ga je voor de vrolijke, speelse, bonte kleurenmix van de tuintrend The Happy Life? Combineer dan hortensia’s in zoveel mogelijk verschillende kleuren in de tuin en in felgekleurde bakken en manden.
Hortensia 02 WEBmg 200x300 - Hortensia in het zonnetje
Water, water, water
De botanische naam, Hydrangea verwijst naar het drinkgedrag van de hortensia. Hydro betekent namelijk water en daar is de plant dol op. Je ziet meteen wanneer een hortensia dorst heeft. Hij staat er dan slapjes bij, maar na een stevige slok water knapt ie snel weer op.
Hortensia 03 WEBmg 200x300 - Hortensia in het zonnetje
Lekker lang genieten
Hortensiabloemen zijn mooi tot in de winter. In knop zijn ze frisgroen en eenmaal open tonen ze hun kleuren. Laat de uitgebloeide bloemen aan de plant, want bedekt met een laagje rijp zijn het de juwelen van de wintertuin. Info: www.mooiwatplantendoen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress