Accessories Travel

Ikku’s ‘Original’

Ikku iPad Mini Original 01 €3999 JAMJAMPRmg 300x200 - Ikku’s ‘Original’De ‘deep dark blue’ denim laptophoes was een van de best verkochte items uit Ikku’s allereerste collectie in 2012. Op menig verzoek besloot Ikku de accessoires opnieuw uit te brengen als de Ikku’s ‘Original’ collectie. De hoezen zijn gemaakt van een 13oz. zware denim van biologisch katoen. Deze katoen is geteeld zonder milieubedreigende chemicaliën.

Daniel Archutowski, Ikku’s mede-oprichter en ontwerper: “We zijn begonnen als een ‘future friendly’ denim merk, waar ik ons nu eerder zou omschrijven als een ‘future friendly’ accessoire merk. Wel zullen we altijd een zwakke plek voor denim houden. Het is uitzonderlijk tijdloos en duurzaam materiaal. De stof staat erom bekend alleen maar mooier te worden met de jaren. Allemaal perfecte eigenschappen voor ons doel om ontwerpen te maken die blijvend zijn.”
Ikku MacBook13 Original 03 4999 JAMJAMPRmg 300x200 - Ikku’s ‘Original’
Biologisch canvas
De driedelige collectie bestaat uit hoezen voor MacBook 13’’, iPad en iPad mini. De accessoires zijn gemaakt van biologisch canvas, gewonnen uit katoengewassen waaraan geen schadelijke giffen zijn toegevoegd. Dit garandeert bovendien een uitzonderlijke kwaliteit en duurzaamheid, omdat de vezels niet verzwakt zijn door chemicaliën.
Ikku Original Sfeer 01 JAMJAMPRmg 300x176 - Ikku’s ‘Original’
Het verhaal van ikku
Het Amsterdamse Ikku is in 2012 opgericht door drie vrienden: Daniel Archutowski, Frank Bleker en Janneke Grootings. Ze deelden de droom om zelf producten te creëren en bundelden hun krachten op gebied van mode, productontwerp, marketing en productie. Zo ontstond Ikku, dat een gevoel van esthetiek en mode combineert met de functionele en toekomstgerichte eisen van de wereld van vandaag. Ikku betekent ‘komen en gaan’ in het Japans. Met oog op de toekomst is de herkomst van materialen en de manier van produceren van groot belang. Toekomstvriendelijke materialen beschermen het leven wat je met je Apple producten zelf creëert. Info: www.ikkuonline.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress