Design Food Wanna eat out?

Kunst om te eten

Kunstwerk1 marcelineke 300x200 - Kunst om te etenZet je tanden in een Van Gogh! Deze maand brengt De Culinaire Werkplaats (Amsterdam) met de eetinspiratie Vincent een hommage aan het veelbesproken en veelbewogen leven en werk van Vincent van Gogh. Een kunstenaar zich kenmerkte door een bijzondere mix van geestdrift, tegendraadsheid en talenten en die een bovenmatige fascinatie had voor de natuur en aandacht voor de zwoegende mens.
Kunstwerk2 marcelineke 300x200 - Kunst om te eten
Kunst om te eten 
Deze maand neemt De Culinaire Werkplaats in vijf gerechten alle zintuigen mee op reis langs het werk van Van Gogh en zijn tijdgenoten. Ervaar zelf de waardering van Van Gogh voor het zware boerenleven in de negentiende eeuw. Ontdek als een ware Vincent de kracht van de Japanse prentkunst en proef een vleugje inspiratie uit de zonovergoten Provence. Ook mogen gasten hun tanden zetten in Van Gogh’s iconische penseelstreken. Verder heeft De Culinaire Werkplaats enkele cocktails gecreëerd als ode aan Vincents liefde voor de kroeg.
Kunstwerk3 marcelineke 300x200 - Kunst om te eten
Meer dan artefacten
“Met de eetinspiratie Vincent willen we mensen aan de hand van de levensloop van Vincent van Gogh inspireren tot bewuster eten. Van Gogh is immers een kunstenaar die meer is dan zijn artefacten aardappel, zonnebloem, stukje oor en absint”, legt Eric Meursing uit, die al zijn gasten wil laten ontdekken of zij een Vincent zijn of niet.
Kunstwerk4 marcelineke 300x200 - Kunst om te eten

Studio De Culinaire Werkplaats
Midden in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt worden thema’s, en in dit geval het werk en leven van Van Gogh, getransformeerd tot eetervaringen voor al je zintuigen. De Culinaire Werkplaats is een ontwerpstudio en werkplaats voor eigentijdse eetconcepten en eetverhalen op het snijvlak van eten en kunst. De initiatiefnemers zijn Marjolein Wintjes (conceptualist) en Eric Meursing (3D ontwerper en chef). Het duo is voortdurend op zoek naar nieuwe smaken, texturen, combinaties en manieren van eten. Aan de hand van steeds wisselende inspiratiebronnen werken zij aan het bord van de toekomst, al dan niet in opdracht van derden. Groenten, fruit, en bijzondere granen staan hierbij immer in de hoofdrol.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress