Cocktails & more Food Wanna eat out?

La dolce vita aan de Kralingse Kortekade

Osteria Vicini decoratie LR marcelineke 300x258 - La dolce vita aan de Kralingse KortekadeVicini is Italiaans voor buren en een osteria is van origine een Romeinse herberg waar de buurt samenkomt. En laat dat nu precies het geval zijn bij Osteria Vicini in Kralingen. Vanaf het moment dat de sfeervolle ‘huiskamer’ haar deuren opende, komt heel Kralingen en omstreken hierheen voor gerechten uit de oorspronkelijke Italiaanse keuken. Maar Vicini is meer. In de kelder het Laboratorio: een broedplaats voor dans, mode, eten, kunst en workshops. En in de mercato met mediterrane delicatessen en mooie wijnen worden geregeld evenementen georganiseerd. Oftewel, la dolce vita aan de Kralingse Kortekade.
vicini marcelineke 300x159 - La dolce vita aan de Kralingse Kortekade
Het had wat voeten in aarde om in het voormalige pand van een autogarage een horecagelegenheid te huisvesten. Maar het resultaat is er niet meer weg te denken. Op de route naar het Kralingse Bos vormt Osteria Vicini inmiddels het bruisende hart van oud-Kralingen. Het hoge pand met een ruime kelder werd tot op het beton gestript en op de oude bakstenen muren na, opnieuw ingericht met oog voor eigentijdse industriële vormgeving. Iedereen schuift er aan; ouders die op het hoekterras, nadat de kinderen naar school zijn gebracht om een espresso drinken. Wandelaars die er een heerlijke focaccia bestellen. Of complete families die zondags neerstrijken voor een uitgebreid diner. Het kan er allemaal. Maar ook voor de borrelende passant is het op het terras van Vicini heerlijk toeven tot de zon achter de huizen verdwijnt.
Vicini gerecht LR marcelineke 300x200 - La dolce vita aan de Kralingse Kortekade
Sfeervolle Kortekade
Chef-kok Sami Basoglu heeft een fijne neus voor de authentieke Italiaanse keuken. Of het nu om panini, antipasti, zuppe, pizza, pasta of salades gaat, het is allemaal even vers en samengesteld uit traditionele en eerlijke ingrediënten. Bij binnenkomst voel je je door de knusse huiskamersfeer gelijk thuis. Een lange hoekbar die de hele zaak overziet en een vitrine met beroemd gebak van de Dudok patisserie. Grote en kleine houten tafeltjes, raambanken met dikke bontgekleurde kussens, grote openslaande deuren naar de straatkant en een half-open keuken.

Mercato
In de zijruimte bevindt zich de mercato waar mooie Serrano- en parmahammen hangen te drogen, mooie wijnen van Anfors zijn te krijgen en een scala aan olijfoliën. Om de twee maanden organiseert Vicini er de Cash & Carry-dagen, waar de beste wijnen tegen de laagste prijzen worden aangeboden, van bubbels tot Barolo. Onder het genot van overheerlijk finger food en de muziek van dj Marijke kunnen bezoekers er het ultieme wijnpakket samenstellen.
Vicini interieur LR marcelineke 300x200 - La dolce vita aan de Kralingse Kortekade
Sunday Roast
De zomermaanden staan bij Vicini in het teken van bijzondere visgerechten. Daarnaast organiseert Vicini in samenwerking met K&B – even verderop aan de Oudedijk – deze zomer op diverse zondagen de Sunday Roast. In het Verenigd Koninkrijk een nationale traditie waar jong en oud op zondag het weekend gezamenlijk afsluiten. Waarbij heerlijke groentes, vlees-, vis- en kipsoorten rechtstreeks van grill of barbecue komen. Info: www.vicinirotterdam.nl of www.facebook.com/vicinirotterdam

                       

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress