Bites & Booze Food Recipes

Lekker! Chorizo Hummus Balletjes

Onlangs heb ik voor het eerst spaghetti met paddenstoelen, paprika en chorizo gemaakt en dat was een groot succes. Tijd om verder met chorizo te experimenteren. Wat dacht je van deze Chorizo Hummus Balletjes: Spaans en Arabisch in één bite? Ze smaken zoals het klinkt: verrassend, origineel en verfijnd.

1364571936HumusballetjesWEB marcelineke 300x214 - Lekker! Chorizo Hummus Balletjes

Chorizo Hummus Balletjes
Smaakvolle, originele tapas met een zoete hint van komijn.

Nodig: * 200 gram kikkererwten, * 1 eetlepel pindakaas, * 2 tenen knoflook, * 5 walnoten, * 3 eetlepels olijfolie, * 1 theelepel gemalen komijn, * 1-2 dl yoghurt (Turks), * Peper, * 1 eetlepel muntblaadjes, * sesamzaad , * 6 plakjes chorizo (ik gebruikte die van #Campofrio)

 

Bereiding: * Maal in een blender kikkererwten fijn met de pindakaas en een teen geperste knoflook. * Snijd de chorizo in smalle reepjes en vermeng met de fijngehakte walnoten, 1 eetlepel olijfolie, een beetje gemalen komijn en peper. * Laat het mengsel een nachtje opstijven in de koelkast. * Vorm er balletjes van en rol ze door iets sesamzaad. * Snijd de munt in smalle reepjes en vermeng met de Turkse yoghurt, 2 eetlepels olijfolie en een teen geperste knoflook. * Serveer de yoghurtmuntsaus bij de balletjes en garneer met een blaadje munt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress