Bites & Booze Blogs Food Recipes

Lentestamppot

foto ingredienten marcelineke 300x225 - LentestamppotAls gescheiden moeder van twee kinderen die om de week een hele week bij hun vader zijn, komt het geregeld voor dat ik in m’n up ben voor het avondeten. Vriendlief werkt op onregelmatige tijden en heeft een kantine op z’n werkplek, dus maak ik er in zo’n geval een sport van om te koken met wat ik nog in de koelkast of diepvries heb liggen. En dat is weer eens gelukt! Bijgaand het recept voor een lekkere lentestamppot met paprika, tuinboontjes en boerenkaas.

 

Normaliter schil ik mijn aardappelen altijd zelf, maar toevallig zat in het pakket van Chickslovefood dat ik ontving in het kader van kokkerellen met Céla Vita, een verpakking van 500 gram stamppotaardappelen. Geschild en wel. Samen met wat diepvriestuinboontjes, een restje boerenkaas en drie halve paprika’s die nog in mijn groentelade lagen, heb ik er een heerlijk stamppotje van gemaakt. Precies genoeg voor twee dagen.

stamppot klaar marcelineke 225x300 - Lentestamppot

Terwijl ik de aardappeltjes met drie tenen knoflook aan de kook bracht, fruitte ik de paprika met een gesnipperd teentje knoflook even in een koekenpan. De tuinboontjes kookte ik af, waarna ik ze dubbel dopte. Dat vind ik zelf lekkerder. Het restje boerenkaas in blokjes gesneden. Gekookte aardappelen afgegoten en met wat melk, peper, zout, boter en nootmuskaat tot puree gestampt. Paprika, boontjes en kaas erdoorheen geschept en klaar! Een gezond, gemakkelijk en low budget overheerlijk stamppotje.

 

Zelf heb ik er een stukje kabeljauw bij gegrild dat ik toevallig ook nog in de diepvries aantrof, maar je kunt natuurlijk ook een rundervink, tartaartje of ander stukje vlees of (wit)vis bij de stamppot eten. #vivelavita

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress