Make your home your own

Lieflijke bloemen: de hyacint

Happy met hyacint
snijhyacint 002 WEB 225x300 - Lieflijke bloemen: de hyacint
Als kleur en geur voor vrolijkheid zorgen, dan word je helemaal happy van de hyacint. Dankzij het zoete lenteparfum en de lieflijke bloemen krijgt een onverhoopt winterdipje geen kans. Het seizoen van de hyacint duurt van januari tot en met april. Laat de bloem niet aan je neus voorbij gaan maar beleef het voorjaar in geuren en kleuren!

snijhyacint 003 WEBmg 200x300 - Lieflijke bloemen: de hyacint

Fijnruikers
Het kleurenpalet van hyacinten is groot: van sneeuwwit tot bruisend blauw en van pimpelpaars tot zachtroze. Relatieve nieuwkomers zijn de gele en dieppaarse hyacint. En wist je dat elke kleur een eigen geur heeft? Als je goed ruikt, kun je kleine verschillen ontdekken. Het fijne van hyacinten is ook dat ze zich in elke vaas ‘happy voelen’ en zich uitstekend laten combineren met andere voorjaarsbloemen zoals tulpen en blauwe druifjes. Mix en match er daarom lekker op los en maak de vrolijkste combinaties vol kleur en geur!
snijhyacint 004 WEBmg 213x300 - Lieflijke bloemen: de hyacint

Blij van bloei
De meeste hyacinten staan zeker een week vrolijk in de vaas te bloeien zonder speciale verzorging; een schone vaas met schoon water volstaat. Toch kun je nog langer genieten van hyacinten. Spoel de stelen bijvoorbeeld even schoon voordat je ze in het water zet en snij het onderste ‘witte’ stukje van de steel niet af. De bloem blijft zo steviger, neemt beter water op en geurt sterker. Daar wordt je blij van. Info: www.facebook.com/pureseasonalflowers
snijhyacint 010 WEBmg 225x300 - Lieflijke bloemen: de hyacint

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress